Lucie Bílá promluvila o Klausovi a Zemanovi. I o tom, z čeho má velkou hrůzu

29.08.2013 12:28

JINÝMA OČIMA Exprezident Václav Klaus je nyní opět tématem číslo jedna a hodně se spekuluje o jeho návratu do politiky. Přestože odmítl kandidovat v předčasných volbách, stranou jistě nezůstane. Jeho největší podporovatelka, zpěvačka Lucie Bílá, za ním prý bude vždycky stát a jak pro ParlamentníListy.cz uvedla, i když možná s některými jeho kroky ne úplně souhlasí, respektuje jeho rozhodnutí.

Lucie Bílá promluvila o Klausovi a Zemanovi. I o tom, z čeho má velkou hrůzu
Foto: zemannahrad.cz
Popisek: Zpěvačka Lucie Bílá vyjádřila podporu prezidentskému kandidátovi Miloši Zemanovi

Lucie Bílá se připravuje na své dosud největší tour s názvem LUCIE BÍLÁ – Černobílé turné 2013. V tomto týdnu absolvuje řadu tiskovek a autogramiád po Slovensku a především v Česku. Otázkám nejen na turné, ale i na politiku a její pohled na situaci v Česku se nevyhne a dostává poměrně často od novinářů podobné dotazy. Na otázku, jak vnímá osobu Václava Klause, odpověděla jednoznačně.

„Toho člověka jsem si vždy nesmírně vážila a budu vážit, ať třeba udělal cokoli a ať byla jeho rozhodnutí jakákoli. Nemusím úplně se vším souhlasit, ale je to jeho rozhodnutí a já ho respektuji. Ať šlo třeba o amnestii, za kterou ho všichni tak moc kritizovali,“ řekla pro ParlamentníListy.cz Zlatá Slavice s tím, že Klausův postoj chápe.

„Věřím a jsem přesvědčená, že to Václav Klaus s amnestií myslel dobře. Možná někomu ublížila, to ano, ale ti, kterým opravdu pomohla, ti se neozvali. Ti nepoděkovali, ty slyšet nebylo, a to mě mrzí. A stejně tak, jak upřímně jsem to myslela s Jiřinkou Jiráskovou, tak to upřímně myslím a říkám s Václavem Klausem. Ono se to vždycky stejně proti mně otočí, toho jsem si vědomá. Ale prostě jinak nemůžu. Jsem zvyklá říkat věci na rovinu,“ říká Bílá.

Zemanův polibek a mediální šílenství

To, co prý média udělala z polibku od Miloše Zemana při jeho inauguraci, nechápe. Stala se prý sama tak trochu obětí omylu.

„Já jsem nepřišla ani tak podpořit nového pana prezidenta, ale byla jsem tam proto, abych podpořila a poděkovala Václavu Klausovi. A to, že pan Zeman přišel a políbil mi ruku, je věc jiná. Já chtěla původně být kdesi vzadu, schovaná, nebylo mi to umožněno, tak jsem stála v předních řadách a prostě takhle to dopadlo. Tečka,“ dodává pro ParlamentníListy.cz Slavice.

Následně důrazně dodává, že nechce nikoho v nadcházejících volbách podporovat a věří, že se nenajde někdo takzvaně „vypočítavý“, kdo by ji „zneužil“ pro svou kampaň nebo kdo by její Černobílé turné využil pro volební kampaň.

Lucie Bílá vždy podporovala a podporuje pravici, což je všeobecně známo. Při představě, že by se měli vrátit komunisté, či že by zde byla přesila levice, jí prý tak trochu běhá mráz po zádech.

„Nechci se ale věnovat politice, politickým stranám, kdo co řekl nebo neřekl. Teď se opravdu chci, a dělám to, věnovat svému turné, které bude náročné, ale stojí to za to. Jsou to pro mě takové trochu Vánoce, protože jsem si to vysnila a chci tomu dát maximum, aby byli diváci a mí fanoušci spokojení."


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …