Milan Kohout dojat utonulým syrským chlapečkem: Je mi z vás na blití, Spolučeši. Co je to za debilitu, léčit si frustraci z kapitalismu vlastenectvím

09.09.2015 14:38

KOHOUTA DO KOUTA V rámci své pravidelné rubriky na ParlamentníchListech.cz Milan Kohout, dojat utonulým chlapečkem, ukazuje, jak (dle jeho názoru) v našich posraných hnízdečkách sklouzáváme k podobě šťastných nacistických rodinek a stavěním plotů si léčíme frustraci z kapitalismu. A pro něj specifickým jazykem prosazuje humanistický internacionalismus.

Milan Kohout dojat utonulým syrským chlapečkem: Je mi z vás na blití, Spolučeši. Co je to za debilitu, léčit si frustraci z kapitalismu vlastenectvím
Foto: Archiv MK
Popisek: Performer Milan Kohout (vlevo)

Vztek 

Mám dvouapůlletou krásnou dcerušku, za kterou bych okamžitě zemřel. 

Když vidím mrtvolky podobně starých dětiček vyplivnutých na břehy nemilosrdnou přírodou, která je prý „řízená“ jakýmisi námi vymyšlenými idiotskými bohy, plním se vztekem. Ti naši evropští bozi přece mají právě při těchto tragédiích možnost dokazovat svoji existenci a děti zachraňovat. Místo toho na nevinné děti úplně serou. Kde byli ti naši evropští ježíšové, co tak milují děti? Asi se jen převtělili do jejich církevních služebníků, děti s oblibou osahávajících.

Zde je pár dokumentů pro bezcitné bohy: 

http://stundin.is/frett/verold-flottafolks-synd-med-myndum-af-flottabornum/ 

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/if-these-extraordinarily-powerful-images-of-a-dead-syrian-child-washed-up-on-a-beach-dont-change-europes-attitude-to-refugees-what-will-10482757.html 

Když vidím nezájem naší „nejkulturnější“ Evropy, plné krásných kostelů, hradů a zámků, divadel honosných forem, galerií nacpaných nakradenými uměleckými předměty z našich kolonií, symfonických hal plných vzdychajících a „upřímně“ dojatých lidí, tak je mně z naší pokrytecké západní civilizace čím dál tím víc na blití. 

Když vidím českou reakci na uprchlickou krizi, tak je mně i z velké části mých Spolučechů na blití. 

Jak je možné, že tato „slušná většina“ je tak šíleně bezcitná a bezohledná a ječí cosi o zavírání hranic a potápění lodí i s dětmi. Kde se vzala v našem národě taková příšerná sobecká a odporná bezohlednost? 

To se lidé bojí o svá nahamižněná posraná hnízdečka, o svá naleštěná auta a krásně vyluxované koberce pod sedacími soupravami, které jim slibovala změna režimu po velké vlastenecké sametové revoluci? 

To vidí smysl života v sedění na prdelích před svými obrazovkami sledujíce xenofobní výkřiky médií a v pozvolném sklouzávání do fašistických pozic podobných milým a krásným rodinný život milujícím lidem za nacistického Německa? 

To si opravdu nechtějí připustit, že jejich skrytá frustrace z nového jimi odcinkaného a „nekonečně svobodného a krásného demokratického systému“ nemá nic společného s utrpením zoufalých uprchlíků utíkajících z válek a z nežitelných podmínek způsobených globálním oteplováním? To si ti zklamaní lidé myslí, že když si ochrání své hranice, tak se jejich frustrace zmenší a vyléčí? Vždyť jim ty hranice už dávno smazal nadnárodní kapitál a udělal z většiny místních lidí, za jejich mlčenlivého souhlasu, pouhé otroky prodávající svá pracovní, voňavkami pocákaná a drahými šminkami natřená těla. 

Strašně mě zklamal prezident Zeman, kterého jsem podporoval, protože jsem se domníval, že se snažil zastávat těch současným kapitalismem vykořisťovaných a zbídačených lidí. Jak je možné, že tak zblbnul, když se jedná o přístup k jiným lidem zbídačeným válkami, které jsme my, západní kapitalistická civilizace, i za pomoci 

nohsledovského postrevolučního Česka způsobili. Najednou pan Zeman vykřikuje cosi o vojenské obraně našich hranic? To samé by přece nejraději udělali ti bezohlední a jím kritizovaní kapitalisté, kdyby k jejich „privátním továrnám či podvodně nakoupeným ostravským bytům“ kráčeli zubožení demonstranti a chtěli, aby se kapitalisté podělili o své nahamižněné a nakradené majetky. To dělá opravdu jen proto, aby byl opět, jako bývalý prezident Havel, do úplné mrtě stále volen, a používá k tomu laciný tah využívající současnou českou antiimigrantskou hysterii? 

Doufám, že pan prezident nepřemýšlí dokonce i o vzorovém plotu, který staví další „podobnými mravními hodnotami scelená“ spřátelená země maďarská. Země, kde se již otevřeným fašismem spousta lidí vůbec netají. Ostatně v dalším spřáteleném evropskými hodnotami vytvořeném státě izraelském máme další zářný případ sta kilometrů dlouhé zdi, oddělující ty lepší od těch horších, ty Evropou (ne)vyvolené od těch určitým vymyšleným „bohem“ nevyvolených. 

Viz zde, kde na ní házím hrách, jako symbol marné snahy o to, aby se lidé poučili z vlastní historie: 

http://milanmobius.blogspot.cz/2015/07/july-2009-art-residency-palestine-israel.html 

Že bychom ale už zapomněli, jak jsme řvali jako šílení, když nám ten „komunista“ zadrátoval naše hranice, jak jsme se tetelili radostí, když Dienstbier kleštičkami stříhal dráty mezi Východem a Západem, jak jsme mocně plácali dlaněmi, když ultrapravicový imperialista Reagan bušil na berlínskou zeď a přitrouble hereckým způsobem vykřikoval „Pane Gorbačove, zbořte tuto zeď“? Že bychom si vše znova rozmysleli a rehabilitovali zdi a ostnaté dráty? 

Co to je za debilitu, když si někdo léčí svoji frustraci z kapitalismu řevem o právu na vlastenectví a mávání vlajek „svých otců, zakladatelů národa“ a zároveň popírá základní lidská práva někoho jiného? Vždyť, když nechráníme a nebojujeme za základní všeobecná lidská práva a internacionální principy humanismu, tak je nám jakýkoliv národ úplně k hovnu. 

Protože vlastně neexistuje, a místo něho se po zemi válí jen tělíčka těch úplně nevinných. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …