Miloš Zeman: Neziskovky jsou pijavice. Pitomečci s vlajkou Tibetu. Čína je druhým nejvýznamnějším státem na zeměkouli

12.05.2016 6:25

Z PROFILU Prezident Miloš Zeman většinu neziskových organizací pokládá za pijavice přisáté na státním rozpočtu. Hlava státu to řekla v odpovědi na dotaz jednoho ze čtenářů ParlamentníchListů.cz. Prezident reagoval i na dotaz, proč věří Andreji Babišovi a ke kterým lidem z jeho okolí naopak žádné sympatie nechová. Zemanovi nečinilo problém komentovat ani názor čtenáře, který ho srovnával s Gustávem Husákem.

Miloš Zeman: Neziskovky jsou pijavice. Pitomečci s vlajkou Tibetu. Čína je druhým nejvýznamnějším státem na zeměkouli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil farmu Čapí hnízdo za účasti Andreje Babiše. Při této příležitosti pokřtil samce klokana rudokrkého jménem Bimbo

Anketa

Podporujete Zemanův návrh na zestátnění České televize?

95%
5%
hlasovalo: 18839 lidí

„Do té doby, nežli jste se stal prezidentem, jsem si Vás celkem vážil, nevím, co se s Vámi stalo. Možná je to tím, jak napsal pan Mňačko Jak chutná moc, nebo jste obklopen nesprávnými poradci, jinak si nedovedu vysvětlit Vaši změnu chování k Rusku a Číně. Můžete mi říci, má-li to co do činění s Vaším věkem, že jste ke stáří změnil názor. Jinak policisty si zval na hrad i Gustáv Husák, aby jim poděkoval za potlačování kontrarevoluce po roce 1968. Poslední dobou mně připadá, že se k němu názorově přibližujete. Tak nevím, jestli to dělá to stáří anebo ta moc,“ neostýchal se čtenář PL sdělit prezidentovi.

Miloš Zeman si s tím ale příliš hlavu nelámal. „Chtěl bych Vám připomenout, že dobré vztahy k Rusku a k Číně jsem pěstoval jako premiér, což je doba před zhruba patnácti lety. Z toho logicky vyplývá, že jsem se nijak nezměnil,“ opáčil prezident.

Jméno posledního komunistického prezidenta Husáka se objevilo v dotazech víckrát. Podruhé v souvislosti s návštěvou čínského prezidenta v Praze. „Když člověk pozoroval práci policie při nedávné návštěvě čínského prezidenta, měl pocit, že jsme se vrátili do dob husákovské normalizace. Proč je podle Vás každý, kdo vyjádří jiný názor, pitomeček nebo v lepším případě patří na psychiatrii?“ zajímalo dalšího z občanů.

„Ne každý, kdo vyjádří odlišný názor, je pitomeček, ale pokud se několik šašků zabalovalo do tibetských vlajek a nevěděli, že Tibet byl otrokářská společnost, která nikdy nebyla uznána žádným státem, je to opravdu pitomeček,“ vyjádřil své mínění prezident republiky.

Tentýž čtenář položil ještě druhou otázku. Zajímalo ho, zda když v Číně prezident prohlásil, že se tam jede učit stabilizovat společnost, počítá také s tím, že pokud se na Václavském náměstí objeví demonstranti, použije na ně tanky.

Anketa

Který ministr práce a sociálních věcí byl lepší?

hlasovalo: 2649 lidí

Miloš Zeman čtenáři odvětil, že má nepřesné informace. „Bohužel nejste informován. Na náměstí Nebeského klidu nedošlo k masakru, k masakru došlo čtyři kilometry od náměstí Nebeského klidu, kde čínská armáda použila zbraně, nikoli však tanky, proti demonstrujícím. Já s tím samozřejmě nesouhlasím, jsem pro to, aby lidé demonstrovali, pokud si to přejí, ale na druhé straně při návštěvě prezidenta druhého nejvýznamnějšího státu na zeměkouli je zapotřebí dodržovat bezpečnostní opatření, která platí všude v civilizovaném světě,“ sdělila hlava státu.

Co vztah prezidenta s ministrem financí? I na to se čtenáři ParlamentníchListů.cz ptali. „To, že mám určité sympatie k Andreji Babišovi, vůbec neznamená, že mám sympatie ke všem lidem, jimiž je obklopen. Jako příklad bych uvedl europoslance za ANO Petra Teličku, který vydojil Bakalovu společnost New World Resources, v jejímž vedení zasedal, o takřka šedesát milionů korun,“ reagoval Zeman. Tím ale otázky na Babiše neskončily.

Druhá otázka zněla, čím si Andrej Babiš získal prezidentovy sympatie. „Především proto, že je to úspěšný podnikatel a úspěšných podnikatelů v naší zemi nemáme příliš mnoho. Srovnejte si Andreje Babiše se Zdeňkem Bakalou nebo Viktorem Koženým a naleznete odpověď na svoji otázku,“ vzkazuje.

Poměrně ostré odpovědi se dočkal čtenář PL na svoji poznámku, že případ křesťanských uprchlíků, kteří se z Česka vrátili dobrovolně zpět do Iráku, ukazuje na to, jaké lži a propagandu zde šíří na téma uprchlíci neziskové organizace.

„Pokládám většinu neziskových organizací, čest výjimkám, za pijavice, které jsou přisáté na státním rozpočtu, a považoval bych za rozumné, aby se dotace těmto organizacím vyplácely úměrně tomu, co si dokážou vydělat samy,“ říká Miloš Zeman, který se podobně vyjádřil již před několika měsíci v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …