Nagyové - Nečasové se nic nestane, tvrdí policista, který vynadal Klausovi

02.03.2014 15:07

JINÝMA OČIMA Třebenický městský policista a publikující laický historik Tomáš Rotbauer se Janě Nagyové - Nečasové nediví, že využila systému, který jsme v zemi dovolili nastolit. Držitel Medaile cti z roku 2009 vidí politickou budoucnost skepticky a při připomínce historických dezinformací, které nám podle něj bez hnutí brvou servírují i novodobí bolševici, nezapírá své výrazné antikomunistické rozladění.

Nagyové - Nečasové se nic nestane, tvrdí policista, který vynadal Klausovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

Tomáš Rotbauer se při dumání nad kauzou Jany Nagyové, dnes manželky expremiéra Nečase, nedomnívá, že by zásahy do soukromí vysoce postavených činitelů, ať jsou ve fázi nějakého vyšetřování, či nikoli, byly nějak necitlivé a že by se s informacemi o majetku mělo postupovat mnohem opatrněji. „Ať se zveřejňují naše platy, třeba můj nebo ředitele policie Libereckého kraje, a všechny podobné informace. Ať jsou vidět ty čachry machry. Vždyť když třeba někam letíme, tak vám automaticky berou otisky, když letíte do Ameriky, kontrolují nám naše účty, mobily. Pokud s tím bude nakládat zase jen úzká skupina lidí pro svoje zisky, jako je v kauze paní Nagyové, není to dobře. Ať k tomu mají přístup všichni, veřejně,“ říká pro ParlamentníListy.cz kritik dopadů globalizačních režimů.

Kauza Nagyová je podle něj neskutečná ostuda, do které jsou zapleteni veřejní činitelé, a to nejen političtí. „Prostě propůjčenost v podobě peněz tady kvete. Peníze se staly jediným měřítkem. Jeden druhého neposlouchá,“ říká s tím, že lidé jsou znechucení a kvanta informací jsou do nich dál vládnoucí třídou chrlena, aby byli znechuceni ještě víc, byla jim ucpána ústa a nad některými věcmi pak jen radši mávli rukou. „Že budu jednou překvapen? Nebudu. A vy také ne. Jen se na tom bidýlku musíme udržet sedmdesát let a pak nám to může být jedno,“ komentuje ironicky.

Analyzovat luxusní garderobu Nagyové se ale muži, který má za sebou publicitu v souvislosti s někdejším vztahem s herečkou Kateřinou Kornovou, moc nechce. „Tyto informace se dozvídám jen z Blesku nebo z internetu, což nepovažuju za objektivní. Já jsem ten spis neviděl, ale věřit těmto médiím po zkušenostech, které mám, to ne,“ podotýká a přechází k tomu, jak jsme celé desítky let klamáni, například díky převlečeným bolševikům. „Měl by se snížit vliv jedinců. Žijeme ve světě globalizace - musí se snížit ať už majetek, tak vliv jednotlivců, jinak se tato společnost nebude dát zastavit,“ upozorňuje a připomíná, jak i po odchodu ruských vojsk přetrvaly StB i KGB. „Stále jsou tu převlečení bolševici, to je velice smutná záležitost!“

České vlády si policii ponižují. Nagygate je jen třešnička drzosti

Policie podle něj dost nešikovně celý případ podává. Analogii v tomto směru vidí Rotbauer i v otázkách církví a jejich komunikace kolem tématu restitucí. „Také to špatně interpretují. To samé policie. Je tady prostě střet zájmů a myslím si, že by se v žádném případě politika neměla míchat do řad policie. Ta tu vykonává spoustu zbytečných úkonů, které může vykonávat jiný institut. Naše vlády si postupně policii ponižují a demoralizují,“ míní o svázaných rukách orgánů činných v trestním řízení. „Před dvaceti lety jakýkoliv úplatek, to byl oheň na střeše. Dnes se to stalo samozřejmostí a za měsíc tahle kauza zase nebude nikoho zajímat. Vždyť ani nevíme, kdo je náš soused… To je prostě systém dopadů globalizace ve všech směrech,“ říká skepticky k tomu, že média i veřejnost už budou hledat a sledovat zase jiné kauzy.

O fungování policie si nedělá iluze. „Je nastavena podle toho, jaká je prostě vláda. A tahle kauza Nagyová byla jen vyvrcholením drzosti našich politiků. Budou si dovolovat dál. Já se vsadím, že se nikomu z nich nic nestane. A to se týká i kauz některých podnikatelů – nikdo z nich nakonec nebude trestně odpovědný. Uvidíte sami, že ani s paní Nagyovou se nic nestane,“ opakuje pro ParlamentníListy.cz svou nedůvěru ke spravedlnosti.

Kopanec do vládnoucí linie. Pravda, to je silná káva

Kritizuje zejména postupy Andreje Babiše a „těchto bolševiků“. „S babišovcema a komunisty chcete být pozitivní?“ argumentuje řečnickou otázkou, kdeže se v něm skeptické pocity berou. „Jsou to staré struktury, které neuvolní místa mladým lidem a prezentují potřeby menšin jako potřeby většin. Mně je z toho úplně zle. Ona ta pravda je opravdu silná káva. Zapomněli jsme na morálku, pak se nemůžeme divit této dámě, která jenom využila toho, že jednotlivci nějakou možnost mají. Přece měla existovat opatření, co se může a co nemůže,“ říká odpůrce věčně předkládaných doktrín, které jsou podle něj manipulací historie po současnost. „Podívejte se, za posledních šedesát let, kolik nám toho tady ten bolševik napáchal a stále je u moci. Stále se nahoře tito lidé točí,“ zdvihá varovný prst.

Kdož sú boží bojovníci… Děsí mě sionisté a komunisté

Měli bychom si prý uvědomit, že jsme tu v Evropě dva tisíce let jako křesťansky žijící skupina lidí. „Když narušíte nějaký biorytmus, ekosystém, jako když sem pustíte nějakou šelmu, která tu nemá co dělat, tak je to vždy boj o zdroje. To může nějakým způsobem narušit náš koloběh. Já myslím, že ne kapitalismus, ale komunismus – všechno všem – byl počátkem této dekadence, tohoto úpadku. Druhá světová válka nebylo nic jiného než důsledek povstání proti bolševikům. Jenže tady se to prezentuje, že jenom Němci jsou špatní. To je ale síla, když se na to podíváte. Masaryk, Beneš, to byli neskuteční blázni, kteří otočili naši historii vzhůru nohama, a my tady dneska bez morálky jenom plkáme kraviny, které se nezakládají na pravdě,“ míní laický historik.

Nemůžeme se podle jeho slov divit, že tady vyhrávají komunisté. „Je to tu šedesát let otočené naruby a mělo by se hlavně už ve školách mladým interpretovat, jak to opravdu bylo a jak komunisté opravdu lhali. Nemám nic proti kulturně žijícím lidem, ale opravdu mě děsí jen komunisté a sionisté. Jsou to skupiny, které mají systém na ovládnutí lidí a vliv na ekonomiku. Když se podívám od Ameriky až po Německo, všichni ti Rothschildové a podobní zmetci, to je opravdu velké neštěstí. Nebude dlouho trvat a opravdu na tom spláčeme,“ shrnuje své poznatky.

Že slouží v barvách policie, byť jen obecní, pak po jeho slovech a konspiračních teoriích, vypadá skoro absurdně. „Já jsem tady proto, že je lepší vládnout malému peklu, než sloužit nebi. Já to nedělám pro policii a pro tuhle bolševickou kolonii, já to dělám pro lidi v Třebenicích. To ať si nikdo neplete pojmy s dojmy,“ vysvětluje pro ParlamentníListy.cz.

Růžové zítřky? Když se objeví druhý Heider

V co doufá, to je silná strana, která by byla pevná a byl v ní někdo ostřejšího ražení. „Na počátku jsem si myslel, že jakýsi jen záchvěv je v Dělnické straně sociální spravedlnosti, pak jsem si říkal, že s takovými hlupáky nechci mít nic společného. Doufám, že přijde chvilka božích bojovníků, jak velcí Čechové říkali,“ uvádí s tím, že až se jednou objeví nějaký Evropan jako pan Heider, tak za toho půjde bojovat. Teď bychom prý zatím všichni měli jít na Ukrajinu, postavit se za ni a bojovat proti Rusům, aby už se sem – jako v  osmatřicátém roce – zase "nenavalili".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …