Naštěstí jsme v NATO. Disident Hučín o návratu komunistů k moci

10.11.2012 10:07

Kubiceho lidé měli možnost zakázat KSČM kvůli bombovým útokům na Přerovsku, které provedli lidé napojení na komunisty. Ohrožena je bezpečnost, ale NATO je zatím naše jistota. Pro ParlamentníListy.cz takto hodnotil návrat komunistů k moci bývalý důstojník BIS a disident Vladimír Hučín. Hovořil také o propojení KSČM s veřejnou správou. Komunistický poslanec si tato nařčení však nenechal líbit.

Naštěstí jsme v NATO. Disident Hučín o návratu komunistů k moci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice a disident Vladimír Hučín

V řadě krajů bude vládnout ČSSD společně s KSČM. Například v Olomouckém kraji tyto dvě strany podepsaly v pondělí koaliční smlouvu o spolupráci. Antikomunistický bojovník a někdejší politický vězeň Vladimír Hučín o blížícím se návratu komunistů k moci hovořil již dávno, ale jeho slova byla vnímána jako šíření poplašných zpráv. „Já jsem na tento stav upozorňoval ještě v tajných službách a byl jsem za to tvrdě sankcionován, že šířím poplašné zprávy,“ řekl ParlamentnímListům.cz člen Konfederace politických vězňů.

Komunisté prý stojí za bombovými útoky

Výsledky voleb a povolebního vyjednávání ho proto nepřekvapily. „Selhání takzvané pravice dospělo k tomu, že to dopadlo takto. Tady byla ale velká možnost, kdy tajné služby a policejní aparát, především Kubiceho lidé měli obrovskou možnost komunistickou stranu zakázat, nikoliv na základě toho, co páchali před sedmnáctým listopadem, ale na základě toho, co páchají po sedmnáctém listopadu,“ pokračuje Hučín.

Podle něj by tak byly objasněny nejméně dva bombové útoky na Přerovsku, k nimž tu docházelo v letech 1998 - 2001. „Bylo by prokázáno, že byly organizovány lidmi s úzkými vazbami anebo přímými vazbami na okresní sekretariát KSČM. Vypovídají o tom příslušné zpravodajské svazky,“ tvrdí disident. 

NATO je zatím jistota

A pokračuje: „Oni už sice nemají tanky ze Sovětského svazu. Zato mají opory ve státní správě, o které se komunistické struktury opírají. Známosti z minulosti přetrvávají a teď se upevňují. A pravice ztratila možnost provést radikální změny, očistu a zajistit si bezpečnost, jejíž ohrožení je obrovské. Já spoléhám na jednu věc, že jsme v NATO. To je jediná jistota. Ale KSČM chce samozřejmě vystoupení z paktu NATO a já si dovedu představit, jak by to se mnou dopadlo,“ ví Hučín, který měl nedávno podle svých slov možnost to zažít na vlastní kůži při soudním sporu, který vede s bývalým ministrem vnitra Tomášem Hradílkem.

Hučín teroristou?

Hradílek měl v roce 2007 prohlásit, že Hučín je terorista a ten, kdo stojí za zmíněnými bombovými útoky v Přerově. „Celé jednání Krajského soudu v Ostravě ve věci Hradílek - Hučín by bylo možno v krátkosti vyhodnotit tak, že soudkyně JUDr.Lenka Severová, která před listopadem 1989 působila na Krajském soudě v Ostravě jako aktivní komunistka - členka stranického výboru KSČ, odmítla respektovat rozsudek Nejvyššího soudu ČR, který je pro ni závazný a který rozhodl v můj prospěch,“ prozradil Hučín s tím, že proces bude dále pokračovat u Vrchního soudu.

Komunisté a státní správa

Propojení KSČM se státní správou je proto podle Hučína evidentní. „Na vlastní kůži prožívám, jak se tyto komunistické struktury opět derou k moci. Pro mě ale takzvaný třetí odboj ještě neskončil,“ podotkl Hučín.

Soudkyně mlčí, poslanec KSČM vrací úder

Soudkyně Severová odmítla celou věc komentovat. „Vše, co jsem k případu chtěla říct, jsem řekla v jednací síni. Jakékoliv dodatečné komentáře k hodnotícím úsudkům jednoho z účastníků řízení mi připadají nadbytečné a nebudu se k nim tedy vyjadřovat,“ sdělila stručně redakci soudkyně Lenka Severová.

Poslanec KSČM zvolený za Olomoucký kraj a přerovský zastupitel Josef Nekl už byl k Hučínovým výrokům sdílnější a také kritičtější. „Pan Hučín prakticky veškeré věci, které proti KSČM inicioval, včetně těch výbuchů, tak se ukázalo, že jsou liché a že jsou to možná i výmysly. Jde o jeho názory, které zastává řadu let, ale jde jen o to kopat kolem sebe a napadat parlamentní stranu. Já bych mu spíše doporučil, ať se stará o přerovskou firmu Kazeto, ve které má velký podíl jako dědic a kterou dneska zavírá, protože nemá zakázky. Spousta lidí tak už přišla a ještě přijde o práci. Jeho výroky na adresu KSČM zkrátka nemají relevantní podstatu. Jde jen o jeho vnitřní pocity, které vydává za pravdu,“ reagoval pro redakci na slova antikomunisty Hučína poslanec Nekl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …