Nečas je měkký. V kalhotách chodí ona, padlo po důležitém vysílání ČT. A mnohé další

30.11.2017 10:25

„Paní Nečasová je neuvěřitelně cílevědomá žena, která jde za svým. Naproti tomu pan Nečas není ve srovnání s ní vůdčí osobností,“ říká po zhlédnutí pořadu Reportéři na České televizi, kde bývalý premiér Petr Nečas se svou současnou ženou Janou Nečasovou, dříve Nagyovou, promluvili nejen o známé kauze, ale i o svém soukromí, mediální analytik Jiří Mikeš. Pro ParlamentníListy.cz se vyjádřili i právníci.

Nečas je měkký. V kalhotách chodí ona, padlo po důležitém vysílání ČT. A mnohé další
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová s manželem

Za velice povedený pořad označil „Reportéry“, ve kterých tento týden promluvili bývalý premiér Petr Nečas a jeho současná žena Jana Nečasová, mediální analytik Jiří Mikeš.
„Ti, kteří to natáčeli, skutečně dělali, co mohli. Myslím si, že odhalili i ty charaktery těch dvou hlavních účastníků a také těch právníků a té soudkyně. Myslím, že to byla povedená reportáž,“ míní Jiří Mikeš.

Co přesně padlo v pořadu Reportéři ČT? Čtěte ZDE.

Anketa

Považujete českou privatizaci 90. let jako celek za úspěšnou?

7%
93%
hlasovalo: 8936 lidí

Pro ParlamentníListy.cz se vyjádřil i k tomu, jak na něj v tomto pořadu právě bývalý premiér a současná paní Nečasová působí.
„Paní Nečasová je neuvěřitelně cílevědomá žena, která jde za svým, opravdu promyšleně,“ říká s tím, že ohledně kauzy, ve které minulý týden padl odsuzující rozsudek, se to ale tentokrát nepovedlo. „Ale ona, co si umíní, tak toho dosáhne. Naproti tomu pan Nečas není ve srovnání s ní vůdčí osobností. Tam takříkajíc v kalhotách chodila ona,“ vysvětluje Jiří Mikeš a dodává. „On ji musí nesmírně milovat, je jí prostě okouzlen. Já bych mu jen přál, aby mu to vydrželo, protože jestli si paní Nagyová, dnes Nečasová, usmyslí něco jiného, tak to bude mít pan Nečas dosti složité. Ona je tvrdá, on je takříkajíc měkký,“ míní analytik.

Promluvila i soudkyně

V pořadu Reportéři promluvili nejen právníci, ale také soudkyně Pavla Hájková. Tu mediální analytik pochválil. „Podle mého názoru se toho zhostila velmi dobře,“ míní Mikeš a vyjádřil se i k právníkům, kteří v pořadu promluvili. „Oceňoval jsem ten velice civilní projev obhájce paní Nagyové-Nečasové. To je velice rozumný člověk. No a tragické bylo opravdu, když jsem sledoval znovu záběry tiskové konference státních zástupců z Olomouce. To na mne nedělalo zrovna ten nejlepší dojem,“ uzavřel mediální analytik.


K vystoupení soudkyně na kameru, což není podle některých odborníků vždy tak úplně obvyklé, se vyjádřili i právníci.
„Samozřejmě i soudce má právo na svobodu slova, na to, aby se vyjádřil pro sdělovací prostředky. Nevím, jestli to bylo úplně nejvhodnější zrovna v tomto případě, ale neviděl jsem to, tak se k tomu dál vyjadřovat nebudu,“ říká jeden z nejznámějších českých právníků, Tomáš Sokol.


Pro ParlamentníListy.cz se v tomto směru vyjádřil i další právník, advokát Boris Vršinský.
„Já jsem tu reportáž viděl a samozřejmě, že je na rozhodnutí soudce, jaké informace do médií nebo té veřejnosti sdělí, protože v této věci byly vlastně projednávány utajované skutečnosti, a proto ta jednání také nebyla veřejná,“ říká advokát a dodává, že opravdu ne každý soudce chce na kameru promluvit.
„Ono to není v České republice moc obvyklé, protože ne každý soudce chce takto vystupovat a chce čelit nějakým otázkám novinářů. Ale já na tom nespatřuji nic špatného,“ říká Vršinský s tím, že si myslí, že soudkyně také byla vedena snahou alespoň nějaké informace veřejnosti poskytnout a naplnit tak i to, že jednou ze zásad trestního práva je, aby trestní řízení působilo výchovně a preventivně i na veřejnost.

Nečasová-Nagyová se stará o zvířata

Jana Nečasová a její manžel Petr Nečas nechali prostřednictvím pořadu České televize diváky nahlédnout i do toho, jak dnes vlastně žijí. „Jsem se ženou, kterou jsem miloval a kterou miluji. Z politiky jsem chtěl odejít, věnovat se něčemu jinému, například podnikání,“ řekl bývalý premiér. Na kameru promluvila o svém současném životě i jeho manželka. „Když to řeknu otevřeně, jsem pořád v bojové pohotovosti. Ale jsem šťastná, protože žiji s člověkem, kterého miluji, a protože mé dcery jsou zdravé,“ řekla a dodala také, že s manželem stojí při sobě. Promluvila i o tom, co ji v současné době také baví a naplňuje. „Starost a péče o zvířata, o kočky, o psy,“ svěřila se. I na to reagoval mediální analytik Jiří Mikeš. „To je možná takový ten trošku reklamní trik. Když nevíme co, tak buď tam do té reklamy dáme hezkou ženskou, nebo zvířátka, pejsky, kočičky… Ono to vždycky na lidi zapůsobí, že člověk, který má rád kočičky a pejsky, nemůže být přece špatný,“ říká analytik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …