Nečas si přečetl Holešovskou výzvu. Víme, co odpověděl

23.02.2012 17:57 | Zprávy

Poslední varování pro naše politiky - zašli jste příliš daleko. To je hlavní krédo, které šíří po Česku prostřednictvím letáků i ampliónů z auta Národní rada (nástupce Holešovské výzvy). Vše směřuje k datu 15. března, kdy by se měl konat celonárodní protest. Důvody nespokojenosti a požadavky přitom již byly doručeny ke všem čelním představitelům politické reprezentace u nás.

Nečas si přečetl Holešovskou výzvu. Víme, co odpověděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Celostátní konference občanských iniciativ, hnutí, sdružení a jednotlivých občanů

Například premiér Petr Nečas se nechal prostřednictvím své asistentky Jany Nagyové slyšet, že obsah Holešovské výzvy přečetl a vzal na vědomí. Blíže se nevyjádřil, přestože součástí dopisu byl i apel na jeho demisi.

„Ve středu byla naše výjezdová skupina opět na trase Pardubice - Praha, od patnácté hodiny jsme se pohybovali v centru Prahy, kde chceme u sochy sv. Václava každý týden v 16 hodin nechat zaznít  československou hymnu,“ řekl člen vedení Národní rady Slávek Popelka ParlamentnímListům.cz.

Jak dodal, na transparentním účtu, který byl za účelem podpory Národní rady zřízený, přibývá denně od dobrovolných dárců několik tisíc korun(od dvou do deseti tisíc). Tyto peníze jsou pak použity na hrazení nákladu tisku letáků, výrobu kovových odznaků a náklady výjezdové skupiny. „Připravují se ještě další dvě auta na výjezdy. Navíc se jedná o tom, že bude možné přispívat i malými částkami prostřednictvím dárcovských sms zpráv,“ uvedl dále Popelka. Právě peníze jsou totiž velkou bolestí všech aktivit – na jejich plný rozjezd se jich prý stále nedostává.

Hledají se dobrovolníci pro vedení skupin v jednotlivých městech. Vše funguje díky drobným dárcům

Přesto iniciativa neupadá. „Jeden z příznivců Národní rady zdarma vytiskl 15 tisíc kusů propagačních materiálů. Byla založena nová koordinační centra v Bruntále a ve Žďáře nad Sázavou. Hledáme do všech jednotlivých resortů pro vedení země proto všechny, kteří mají skutečnou vůli pomoci,“ říká Popelka a vysvětluje, že se plánuje vytvoření skupin, v nichž vždy jeden člen bude ochotný vše řídit , utřídit myšlenky všech a prosadit to nejlepší. A to i přesto, že to nebude jeho původní názor, se kterým přišel. „Zároveň přijme i to, že se během tohoto procesu objeví další, kteří budou na vyšší úrovni a rád jim předá svoji pozici ve prospěch národa,“ tak je popsaná představa nových pomocníků na webu Národní rady. Čtenář se tak možná neubrání hledání podobností s revoltami a touze po změně Čechů v historii – třeba i u starých husitů. Zda je záměr proveditelný a naplnitelný - lidské ambice a snaha o sebeprosazení totiž dokážou z mnoha dobrých nápadů vytvořit něco, co jim může být nakonec silně vzdáleno.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

4:44 Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

V Praze má vyrůst unikátní hudební komplex. Navrhovaná budova Vltavské filharmonie by mohla hlavnímu…