Nevěřte Babišovu věstníku, udeřil TOPkař ze severu

11.02.2014 8:25

Severočeský lídr TOP 09, poslanec Michal Kučera, který právě v pondělí otevřel krajskou kancelář v Ústí nad Labem, ParlamentnímListům.cz řekl, co ho zajímá na „agentu Burešovi“ a proč se diví, že politické kuloáry i veřejnost uvěřily informacím Lidových novin z minulého týdne o odvrácení STANu od svého dosavadního politického partnera, tedy TOP 09, ke hnutí ANO.

Nevěřte Babišovu věstníku, udeřil TOPkař ze severu
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

Na původní dezinformaci, že Starostové a nezávislí (STAN) opustili svého politického spojence TOP 09, reagoval topkařský poslanec Michal Kučera sarkastickým označením novin v državě Andreje Babiše. „Informaci o spolupráci hnutí STAN a ANO přinesl Babišův ´věstník´,“ podotkl ironicky Kučera, aby naznačil, jak věrohodná asi může být zpráva od Lidových novin, které minulý týden zveřejnily, že hnutí STAN – dosavadní partner TOP 09 - v čele s Petrem Gazdíkem chce v pražských komunálních volbách spolupracovat s hnutím ANO a jeho oznámeným primátorským kandidátem Janem Kaslem.

STAN se již od společné kandidátky s ANO v pražských volbách distancoval. Pravdou je, že pražský STAN spolupracoval s Babišovým Kaslem a uvažoval o něm jako o možném budoucím lídrovi, což se nyní, kdy Kasl oznámil kandidaturu za ANO, vylučuje.

Babiš o korupci jen plká…

Směrem k zakladateli hnutí ANO a současnému ministrovi financí neplýtvá poslanec Michal Kučera i dalším ne příliš lichotivým hodnocením než jen poukazováním na mediální manipulaci skrze portfolio sdělovacích prostředků v majetku zakladatele hnutí ANO. „Můj vztah k panu Babišovi jako politikovi je zatím velmi negativní. Za tři měsíce ve sněmovně jsem od něj neslyšel jediný konkrétní návrh řešení. Slyším pouze opakování předvolebních frází o korupci a justiční mafii,“ říká Kučera pro ParlamentníListy.cz.

A dodává: „Velmi by mne zajímalo, co dělal pan Babiš v devadesátých letech, kdy fakticky běžely největší korupční kauzy při privatizaci průmyslových podniků. Proč nevystupoval proti korupci v době, kdy privatizoval a nakupoval své podniky? Proč aktivně nevystupoval a korupční kauzy nehlásil policii? Proč asi…“

Přes antipatie k hnutí, které je součástí nové vlády, topkař doufá, že se dají dohromady všichni poslanci zvolení za Ústecký kraj a budou při řešení problémů tohoto kraje, který řeší řadu potíží i kvůli liknavosti politických garnitur, nápomocni bez ohledu na stranické tričko. „Vzorem nám mohou být poslanci a politici z Moravskoslezského kraje, který je podobně postižen jako Ústecký. Kopou za svůj kraj nehledě na to, za jakou stranu byli zvoleni,“ zmiňuje poslanec, který podle svých slov o podobný model usiluje. „Dostavba rychlostní komunikace R7 nebo pomoc zdravotnickým zařízením v kraji mohou být témata, na kterých se shodneme všichni,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …