Nezapomeň to říct Kaldovi, psala Nagyová. I to jde Kalousek objasnit policii

20.06.2013 7:01

Ministr financí Miroslav Kalousek dnes zamíří k výslechu v kauze blízké spolupracovnice premiéra v demisi Petra Nečase Jany Nagyové. Lidovým novinám řekl, že za kriminalisty půjde bez právníka a na všechny otázky odpoví pravdivě.

Nezapomeň to říct Kaldovi, psala Nagyová. I to jde Kalousek objasnit policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek ve sněmovně

To, že je pozván k výslechu, potvrdil Kalousek Lidovým novinám s tím, že jej nebude doprovázet žádný právník. „Jdu jen jako svědek říct, co se dělo. Hodlám pravdivě odpovědět na všechny otázky,“ uvedl ministr.

Otázky se budou bezpochyby týkat nabízení trafik ve státních podnicích trojici poslanců z ODS Petru Tluchořovi, Marku Šnajdrovi a Ivanu Fuksovi. Lidové noviny poukazují na to, že právě Miroslav Kalousek z titulu své funkce měl pravomoc politiky do funkcí dosadit.

Kalouskovi přitěžuje například SMS zpráva, kterou napsala v listopadu šéfka premiérova sekretariátu Jana Nagyová svému šéfovi. "Nezapomeň říct Kaldovi o tom Šnajdrovi," kladla tenkrát na srdce Petru Nečasovi.

Ve sledovaném případě šlo o Čepro, kam zamířil Šnajdr a Český Aeroholding, kam zase zamířil Ivan Fuksa. Do třetice jde o České dráhy, kam nastoupil Tluchořův známý Libor Antoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …