Obviněná nepotvrdila úplatky pro Ratha, říká jeho obhájce

10.08.2013 21:51

Advokát poslance Davida Ratha Adam Černý v rozhovoru pro server iDnes.cz upozorňuje na okolnost, že spolupracující obviněná Ivana Salačová ve své výpovědi prozatím přímo neřekla, že by byly případné úplatky určeny pro Davida Ratha.

Obviněná nepotvrdila úplatky pro Ratha, říká jeho obhájce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Začalo dlouho očekávané soudní přelíčení s poslancem Davidem Rathem

„Inženýrka Salačová potvrdila, že neví, že by ty peníze byly určeny pro doktora Ratha. Říká, že byla nějaká úzká vazba mezi doktorem Rathem a doktorkou Pancovou, ale o tom, že by tam pro něj byly nějaké peníze, o tom nemluví, o tom nic neví,“ připomíná Černý.

Její výpověď ale prozatím nebyla uzavřena, jen přerušena, takže si advokát chce počkat, co bude následovat. V pátek Salačová požádala o přerušení výpovědi s pláčem, protože se o sobě údajně na internetu dočetla, že je „žena na zabití“. Černý nepovažuje přerušení výpovědi za taktický krok jejích obhájců. Byla prý zjevně unavená.

Advokát také připomíná, že paní Salačová a jeho klient popisují situaci tak, jak ji viděli každý ze své perspektivy. V některých bodech se tyto perspektivy nemusí vylučovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …