Pirátský politik jednatelem firmy na půjčování peněz, upozornily PL. Skončil. Odchází z radnice i ze strany

28.01.2021 11:58

Zastupitel na Praze 11 Milan Minařík ve čtvrtek oznámil, že vystupuje z Pirátské strany. Minařík také ve čtvrtek složil mandát zastupitele. Pražské předsednictvo došlo k závěru, že úvěry firmy, ve které je Minařík jednatelem, mohou v krajním případě klienty přivést do dluhové pasti, což je v rozporu s pirátskými principy, které Piráti dlouhodobě prosazují. Na kauzu upozornily ParlamentníListy.cz a Hnutí pro Prahu 11.

Pirátský politik jednatelem firmy na půjčování peněz, upozornily PL. Skončil. Odchází z radnice i ze strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Zachraňme internet před články 11 a 13, který pořádala Česká pirátská strana

Předsednictvo krajského sdružení Praha ocenilo gesto Milana Minaříka a konstruktivní přístup k řešení situace. Po prostudování celého případu předsednictvo došlo k závěru, že úvěry od společnosti, ve které je Milan Minařík jednatelem, mohou v krajním případě zapříčinit pád klientů do dluhové pasti. Zároveň však po dobu šetření případu předsednictvo nezískalo informace o tom, že by ze strany společnosti docházelo k obcházení zákona o spotřebitelském úvěru. Z pohledu pirátských principů ovšem není podstatné, že o takovém případu předsednictvo neví, ale především to, že dostupné informace o fungování společnosti takovou možnost nevylučují. 
 
 
Informace sdělil redakci mediální zástupce Pirátů Michal Polák. 
 
„Vzdání se mandátu zastupitele a ukončení členství v Pirátské straně bylo mé osobní rozhodnutí, ke kterému jsem došel v návaznosti na negativní mediální publicitu kolem mého zaměstnání, která z mého pohledu může poškozovat dobré jméno Pirátské strany,” řekl ke svému odchodu Milan Minařík.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …