Policie šetří Tykače. Zablokovala mu účty i nemovitosti

26.07.2013 20:31

Česká policie jde po miliardáři a čtvrtém nejbohatším Čechovi Pavlu Tykačovi. Stíhá ho pro podvod v souvislosti s údajným vytunelováním CS Fondů. Podle informací Lidovek.cz nyní vlastník společnosti Czech Coal nemůže nakládat s částí svého majetku.

Policie šetří Tykače. Zablokovala mu účty i nemovitosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) nedávno v polovině července rozhodl o zajištění finančních prostředků na čtyřech účtech Pavla Tykače, stejně tak zablokoval nemovitosti za více než 102 milionů korun.

Tykač je šetřen v souvislosti s CS Fondy. Měl si díky nim přijít na 20 milionů německých marek, což je v přepočtu s přihlédnutím ke kurzu z roku 1997 téměř 342 milionů korun. Čtyři lidé, kteří s vytunelováním podružně souviseli, již byli odsouzeni. Nyní se šetří „hlavní aktéři“, tedy Tykač, Jan Dienstl, Emil Florián a Josef Novosvětský.

Řízení obnovil státní zástupce už před rokem, motivovaly ho nové výpovědi svědků, kteří se na tunelování podíleli. Jejich případná trestná činnost byla již promlčena, a tak se rozhodli mluvit. Pro Tykače je promlčecí lhůta pět let, a to od doby, kdy bylo zastaveno jeho trestní řízení, což bylo v únoru 2008. Podle mediálního zástupce podnikatele Jana Chudomela se výpovědi objevily z toho důvodu, že jim Tykač nezaplatil půl miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …