Politický vězeň Wolf: Už se zase do Čech vrací totalita

08.05.2013 5:33

JINÝMA OČIMA Postupně se u nás vrací totalita. Levice s komunisty v zádech se cpe úplně všude. Stát je rozkradený a největší bída ještě přijde. Do pěti let se všechno zdraží ještě o padesát procent. Takhle hororový scénář ParlamentnímListům.cz předestřel politický vězeň Jiří Wolf, který si odseděl skoro deset let v komunistických žalářích a málem tam zemřel.

Politický vězeň Wolf: Už se zase do Čech vrací totalita
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jiří Wolf

„Budoucnost? Ekonomická krize se bude pořád prohlubovat, neboť je stát vykradený a kasa prázdná. Aby se umořily nějaké dluhy, tak se bude stále zdražovat a přijdou nové a nové daně. To teprve začne pořádná bída. Za pět let všechno podraží o padesát procent,“ podotýká pro ParlamentníListy.cz Jiří Wolf, který málem zemřel v komunistickém lapáku. Za jeho předpovědi se mu prý lidé vždy vysmívali a spílali mu do bláznů, ale vše se vyplnilo. A tady jsou jeho další hrůzná očekávání.

Totalita se vrací

Poprvé se ParlamentníListy.cz s Jiřím Wolfem setkaly na jedné z přednášek v Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR). Proto se nabízí otázka, jak vnímá převratné změny v tomto ústavu. „Levičáci se to tam snaží vzít do vlastních rukou. O to jde. Spíše věřím bývalému řediteli Danielu Hermanovi. Za něj to tam fungovalo dobře, zaměstnanci měli klid na práci. Jsem proti zaváděným novotám. Levičáci mají nutkání to tam ovládnout, nicméně dnes už vládnou všude. V ÚSTR ještě nevládli, ale teď se jim to povedlo,“ sděluje.

Levičáci podle něj pořád usilují o absolutní moc. „Říkal jsem to vždycky a říkám to i teď. Vždycky se snažili kontrolovat vše. Mají prokuratury pod kontrolou a soudy také. Postupně se samozřejmě vrací totalita, to je zlé. Jsme v ekonomické krizi, kdy každý druhý v této zemi, tedy starostové a další, okrádá stát a zneužívá moc. Nicméně je mezi nimi spousta bývalých komunistů. Všude natáhli své kamarádíčky a v ekonomické krizi se cítí jako ryby ve vodě,“ dodává.

Zeman a Klaus

„Na ekonomické krizi komunisté vydělávají. Lidé vzpomínají na staré dobré rudé časy, kdy vládl rudý pořádek. Vždy jsem psal, že bolševik Miloš Zeman bude prezidentem a všichni se mi vysmívali, říkali, že jsem blázen a ťululum, ale už je to tady. Takže jsem to předpověděl dobře. Z globálního hlediska bylo jasné, že budeme mít prezidenta levičáka,“ míní a ještě navrch přihazuje: „Kikina, tedy Václav Klaus, byl agent GRU a Zeman, bývalý komunista, je taky jejich člověk. Ovládají už celou republiku.“

Prezidentská amnestie byla podle Wolfa Klausova korupce. „On dostal zaplaceno. Jsem přesvědčen, že dostal velké miliony a jiná privilegia. Amnestie byla prostě zaplacená. Ono to postupně vyleze ven. Čím víc má člověk peněz, tím víc jich chce. Už před tím byla spousta milostí zaplacená,“ vynáší další nelichotivý soud.

Důchodci jsou v řiti

Kvůli prázdné státní pokladně se prý postupně ožebračují stále nové a nové vrstvy obyvatelstva. „Už totiž není kam sahat. Kasa je úplně prázdná, lidi ožebračují na důchodech a to pokračuje posledních pět let. Ještě není konec bídy. Když vidíme, v jakých autech se jezdí po Praze, tak nám to tak tragické nepřipadá, ale jde o pozlátko, které vytvářejí ti gauneři a kmotři, co kradli nejvíc,“ rozvádí. Podle něj jsou důchodci v řiti. „Ne, aby bylo úplně jasno, jsou v prdeli,“ doplňuje pro ParlamentníListy.cz.

Nakonec ještě zmiňuje prý vylhaný odkaz Sametové revoluce. „Vždyť agent StB a KGB Karel Koecher, který byl s Klausem v Prognostickém ústavu, už prohlásil, že v roce 1989 si komunističtí papaláši z SSSR přáli, aby byla předána moc opozici, což se taky stalo. To dokazuje, že bylo vše připravené. Sametová revoluce byl podvod, jeden z největších, který jsem za svůj život zažil,“ soudí bývalý vězeň, jemuž je už přes šedesát.

Tragická Wolfova historie

Poprvé byl Jiří Wolf zatčen v roce 1978, kdy u něj policie při domovní prohlídce našla protistranické a protisocialistické dokumenty. Byl odsouzen za podvracení republiky ke třem letům vězení. Následně prohlásil, že byl k přiznání donucen fyzickým i psychickým nátlakem, takže mu byl za falešné obvinění trest zvýšen o dalších šest měsíců. Více než půl roku byl v Minkovicích umístěn na izolaci ve zvláštním oddělení. Část trestu kvůli neplnění pracovní normy strávil v drsném žaláři ve Valdicích.

Nicméně při druhém trestu málem zemřel. Byl zatčen roku 1983 za to, že rakouskému velvyslanectví v Praze údajně předal informace o podmínkách věznění v Československu, konkrétně v Minkovicích. Za podvracení republiky byl odsouzen k šesti letům vězení. Ve Valdicích se jeho zdraví dost zhoršilo. Trpěl například bolestmi hrudníku a zhoršením zraku. Když v roce 1984 na jeho případ upozornila Amnesty International, zdravotní péče a podmínky se zlepšily.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …