Politik TOP 09 spáchal sebevraždu. Kalousek: Jsem zdrcen, byl to přítel

13.03.2012 9:58

Dlouho očekávané jednání karlovarského zastupitelstva, které dnes mělo zvolit nové vedení města, skončilo šokem. Aniž začalo, bylo zrušeno, s odůvodněním, že zastupitel Josef Malý (TOP 09) spáchal sebevraždu. Podle informací ParlamentníchListů.cz policie úmrtí skutečně coby sebevraždu vyšetřuje.

Politik TOP 09 spáchal sebevraždu. Kalousek: Jsem zdrcen, byl to přítel
Foto: top09.cz
Popisek: Zastupitel Karlových Varů za TOP 09 Josef Malý

To, že se něco děje, viselo ve vzduchu delší dobu. A dalším signálem byl fakt, že Malý včera večer nepodepsal pracně vybojovanou novou koaliční smlouvu, podle níž nyní bude vládnoucí karlovarskou koalici tvořit vedle stran KOA, TOP 09 a  nezávislých členů i ODS, což se stalo předmětem velké kritiky dvou stran, dříve tvořících koalici K 20 -  Alternativa a hnutí O co jim jde?!

Právě Malý byl označován za jednoho z aktérů rozpadu dřívější koalice. V poslední době se ovšem stal předmětem velké kritiky u samotných členů TOP 09, jeden z jeho kolegů na něj dokonce podal trestní oznámení. Malý začal na konci února také ztrácet stranické funkce a na posledním jednání KVV byl dokonce vyřazen z kandidátky

Podle informací redakce policie Malého vyšetřovala také kvůli sponzoringu v návaznosti na skandál kolem karlovarského sportovního klubu AC Start. Je smutnou shodou okolností, že Malý byl nalezen díky tomu, že jej hledal sám primátor města právě kvůli dnešnímu jednání zastupitelstva. Mluvčí karlovarské krajské záchranky Barbora Silná uvedla, že se pravděpodobně otrávil výfukovými plyny.

"Jsem zdrcen, byl to dlouholetý přítel,“ reagoval na událost ministr financí Miroslav Kalousek. Kalouska a Malého spojovaly podobné osudy. Oba vystudovali VŠCHT a Malý odešel z KDU-ČSL ze stejných důvodů jako Kalousek.  "K dnešnímu dni v KDU-ČSL končím z podobných důvodů, jaké uvedl Kalousek. Nechci ale působit destruktivně a nikoho k odchodu od lidovců nepřemlouvám. Je to moje osobní rozhodnutí," řekl v roce 2009 Karlovarskému deníku Malý.

Malý: Mnoho otazníků...

Smrt jednoho ze zakládajících členů TOP 09 Josefa Malého je skutečným šokem i pro  jeho stranického kolegu, poslance parlamentu Rudolfa Chlada.
Ten se o smrti Malého dozvěděl od karlovarských novinářů dnes ráno. Netají se ale tím, že s informací o možné sebevraždě se nechce smířit a dodává: "Jako bývalý záchranář vím, že lidé, kteří jsou ve velkém stresu, a to Pepa Malý v poslední době bezesporu byl, mohou po dlouhé cestě v autě zkolabovat, právě když dojedou do cíle. Navíc měl katastrofální životosprávu. Celé se mi to nezdá.  Byl to tvrdý chlap, měli jsme na spoustu věcí rozdílný názor a kvůli politice jsme se nejednou utkali. Byl na to zvyklý, ale vzal si toho na sebe příliš moc. Vnímám to jako velké lidské neštěstí. “

Chladovu domněnku, že jde o možné zdravotní příčiny smrti, však vyvrací informace, kterou ParlamentníListy.získaly, avšak není možné ji ověřit, a sice že Malý měl také pořezané zápěstí. Další zdroj z jeho okruhu mluví i o další možné příčině sebevraždy - a to o rodinných problémech. Také tuto informaci je velmi těžké ověřit, Malého manželka je navíc údajně v zahraničí. Většina jeho kolegů se však shoduje na tom, že Malý spíše reagoval na fakt, že se dostal do hledáčku policie, která v souvislosti s ním vyšetřovala hned několik kauz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…