Prezident Zeman dostane pod stromeček trus. Skutečný. Dorazí mu balíčkem. Víme od koho

06.12.2014 12:26

Občan z Pardubic, podnikatel Michal Bulis, už koupil dárek pro prezidenta republiky. Nikoli však z lásky. Chce mu jím vyjádřit svůj odpor. Posílá Miloši Zemanovi k Vánocům skutečný hnědý exkrement. Je od slona.

Prezident Zeman dostane pod stromeček trus. Skutečný. Dorazí mu balíčkem. Víme od koho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na pražském Klárově došlo ke střetu odpůrců a sympatizantů Miloše Zemana. Šlo zejména o střety slovní, k fyzickému kontaktu povětšinou nedošlo

Anketa

Myslíte, že budou do konce roku pokračovat masové protesty proti Zemanovi?

hlasovalo: 28665 lidí

Hlava státu dostane v letošním adventním období nezvyklý dárkový balíček. Bude v něm skutečný sloní bobek. „Ať je jakej chce, dárek od Ježíška si zaslouží. Nevěříte, věřte!“ napsal na Facebook Michal Bulis, který mimo jiné založil na sociální síti událost s názvem „Zemane, Vánoce nám kazit nebudeš!“.

Podle informací z portálu „Daruj hovno“, kde danou věc zařídil, půjde o dárkově zabalený balíček, v němž bývá většinou zhruba 350 mililitrů exkrementu. „Darujhovno.cz je zcela jedinečný projekt v České republice. Jde o anonymní zásilkovou službu, která na základě objednávky na této stránce připraví a doručí na libovolnou adresu v České nebo Slovenské republice balíček se zvířecím trusem,“ píše se na webové stránce. Funguje to tak, že sloní trus objednáte, zaplatíte na účet poskytovatele služby, ten poté hovínko zabalí, uloží do neprůhledné plastové krabičky s mašličkou a zašle příjemci. O tom, kdo dar posílá, není pro obdarovávanou osobu nikde ani zmínka.

Narážka na Pussy Riot

Michal Bulis, který se k nezvyklé zásilce pro Hrad dopředu přiznal, provokativně vybral motiv balení „roztomilý“, na němž jsou vyobrazeny kočičky. Chce tím popíchnout prezidenta v souvislosti s debatami o tom, jak se vyjádřil o kapele Pussy Riot.

Recesistní dárce rovněž prozradil, jaký vzkaz k objednávané zásilce pro příjemce připsal: „Občane Miloši Zemane, za ničení tradic, znevažování státních symbolů a ničení demokratických hodnot naší krásné vlasti, k čemuž navíc zneužíváš svěřenou ti funkci prezidenta ČR, si zasloužíš ocenění. Toto ti uděluji. Nespokojený občan Michal Bulis.“

Aktivista Bulis rovněž veřejnosti na internetu ukázal, co mu po uskutečnění objednávky přišlo od provozovatelů Darujhovno.cz za zpětnou vazbu. „Velmi nás těší váš zájem o kvalitní produkty. Koukněte prosím na e-mail, kde máte veškeré potřebné informace. My jdeme zatím nakrmit slona,“ zní předpřipravená potvrzenka pro každého kupujícího.

K dárku, který by měl v budoucnu dorazit na Hrad, se už pro ParlamentníListy.cz vyjádřil mluvčí prezidenta republiky. „Pan Bulis si popletl adresu. Dárek by měl zaslat tomu politikovi, který je autentickým autorem výroků obsahujících zmíněné jadrné slovo,"  interpretoval prezidentovo stanovisko k daru Jiří Ovčáček, který ho tak zřejmě odkázal na předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga.

Dárek pro prezidenta stál 290 korun

Prezent pro hlavu státu vyšel včetně zabalení a odeslání na 290 korun. Tým, který stojí za „hovínkovým projektem“, na svých stránkách mimo jiné píše, že celou věc myslí smrtelně vážně. „Na světě a obzvlášť v České republice existuje nespočet lidí, kteří si zásilku od Darujhovno.cz jistě zaslouží. Naše služba dává široké veřejnosti možnost vyjádřit svůj názor na konkrétní osoby, firmy a jejich jednání,“ vysvětlují, proč jim v mnoha případech připadá nabídka této služby vhodná. Na sociální síti má tato parta už přes 8 600 fanoušků.

Zajímavé je rovněž pročítat odpovědi z jejich sekce Často kladené otázky. Například na otázku „Někdo mi poslal hovno. Co s ním?“ prodejce odpovídá: „Gratulujeme! Zvířecí trus je perfektním hnojivem, tak toho využijte. Ten, kdo hovno odeslal, určitě myslel na vaše květiny.“

Také je zde možné zjistit, že objednaný exkrement lze do čtrnácti dnů řádně reklamovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…