Řeknu vám něco smutného, začal Zeman. A studenti tleskali

14.05.2012 17:14

V nabité aule právnické fakulty Univerzity Karlovy zhodnotil Miloš Zeman uplynulých 20 let české státnosti. Kandidát na úřad hlavy státu opět dokázal, že „jezevec z Vysočiny“ je realitou minulosti. Mladé lidi totiž zaujal.

Řeknu vám něco smutného, začal Zeman. A studenti tleskali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Tři stovky studentů uvítaly Zemana bouřlivým potleskem. Na programu pondělní konference byly nejen celkové shrnutí vývoje, ekonomická či politická prognóza, ale hlavně směr, jímž by se tato země měla podle Zemana ubírat, aby se vymanila z nedobrého stavu, v němž se nachází.

Zeman svou přednášku rozdělil do dvou částí. "Jedné smutné, druhé veselé,“ konstatoval. Smutnou část rozdělil do dalších tří. „Na počátku jsou 'Euforické iluze', následuje 'Terorismus', a poté 'Totalita,'" vysvětlil.

Zeman má na to, aby překvapil, shodují se politologové

Přestože v tuto chvíli v průzkumech veřejného mínění stále vítězí kandidáti Jan Fišer nebo Jan Švejnar, někteří politologové upozorňují, že Zeman může nečekaným výpadem překvapit.

„Když se sociální demokracie rozhodne, jak naznačuje, pro volbu liberálního kandidáta, prohraje. Když podpoří levicového kandidáta nebo kandidáta ze středu politického spektra, kterým by se mohl stát právě Miloš Zeman, oslaví úspěch," řekl pro Parlamentnilisty.cz politolog Oskar Krejčí. Takovému kandidátovi prý stačí v době nastupující krize jen nepokazit kampaň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…