Ringo Čech: Bambulu Ratha zavřeli, aby zamázli ještě větší prů*er

29.05.2012 4:43

JINÝMA OČIMA Kauza neopatrného pyšného bambuly má překrýt něco daleko horšího, a to je Bém, myslí si někdejší poslanec ČSSD František Ringo Čech. Ten nabývá přesvědčení, že žije s idioty mezi blbci. Včera se pak zavázal bezplatně podporovat v cestě na Hrad „svého guru“ Miloše Zemana. Jemu by prý za zády nikdo nemohl dělat šmé, aniž by se rozkřičel.

Ringo Čech: Bambulu Ratha zavřeli, aby zamázli ještě větší prů*er
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Tak jako snad každý v České republice, nemohl ani František Ringo Čech přehlédnout kauzu sociálnědemokratického exhejtmana Davida Ratha. A i on má na věc svůj názor. „Mně strašně vadí, že kauza pyšného, neopatrného bambuly – to se nedá jinak nazvat, zkrátka počínání Ratha zcela zakrylo daleko horší případ. Daleko trestuhodnější počínání. A to je Bém,“ prohlásil pro ParlamentníListy.cz Čech.

SLEDUJEME téma Rathovo zadržení

Anketa

Který politik má "na triku" nejhorší kauzu?

6%
58%
32%
1%
hlasovalo: 5740 lidí

Podle něj Bém může děkovat Bohu. „Já si dokonce myslím, jestli ta kauza Rath - oni ho sledují už dlouho – nebyla vypuštěná, aby trošku překryla Béma s Janouškem?“ svěřil se se svým podezřením.

„Ratha chytli při klasické zlodějně, zneužití moci a v bezuzdné a nezměrné pýše. Kdežto Bém, který byl nejhorším primátorem Prahy v celé historii, a to počítám i soudruha Kopeckého, to byl trvalý rozklad města. Prostě rozprodat to, co se rozprodat dá,“ říká zhnuseně Čech.

Bém nemá srovnání. Snad jen Babinského

„Bém, to bylo něco tak strašného, že k tomu se neodvážím přirovnat ani Ratha, nic. Možná Babinský - ten loupežník – by ho překonal,“ dodal Čech. „Vždyť si všimněte, jak to utichlo. To, co Bém napáchal za tu dobu, co byl primátorem. Ten měl být s Rathem už dávno v cele,“ myslí si.

„Přeci Bém s Janouškem musí vysvětlit zdroje peněz, a to nevysvětlí. Soud prostě konečně musí být spravedlivý. To, že policisté nesrovnali na hnojišti bobky podle velikosti, neznamená, že takový lotr unikne. V Bibli je napsáno „po ovoci poznáte je“. A mě kauza Bém děsí. To bylo něco tak hrozného. A to ještě nevylezlo na povrch všechno,“ obává se Čech a podotýká: „Píše se, že se tam vyšetřuje, tak doufám, že se nepřestane.“

Prostě Béma zamázli jiným prů...

František Ring Čech tak ParlamentnímListům.cz jinými slovy řekl, co už dříve napsal na svých webových stránkách: „Jestli chcete, abych vám na stránkách deníčku prozradil něco, co vám nikdo jinej neřekne, je to zase moje zkušenost exposlance. Já bych za to moc nedal, vzpomeňte si, že policie ho (Béma) sleduje už 1,5 roku. Je to jen hypotéza, zdůrazňuju, ale já se k ní přikláním.“

SLEDUJEME: Janouškovy odposlechy

„Někdo chtěl smáznout Béma s Janouškem, a tak to zamázli novým průserem. Uvolnit informace a hurá na Ratha. Ať se soudruh Bém zatím někam schová, zapomene se na něj a může se vrátit zase na své místo i s Janouškem. A může pokračovat v bohulibé činnosti. Věřte nebo nevěřte,“ napsal Čech.

Pro Nečase mám jen slova chvály

Na dotaz, co si myslí o současné náladě ve společnosti Čech, zprvu šokoval: „Já se velmi zastávám Nečase. Já mám pro něj jenom slova chvály...“ Pak ale dodal: „A napište to prosím správně: Nečas neobratným způsobem napravuje hříchy předchozích banditů. On už nehledá peníze tam, kde jsou. On bohužel se dopouští té chyby, jestli vůbec může jinak, že hledá peníze tam, kde jsou nejsnáze vymahatelné. To znamená u prostých lidí.“

Ale důvodů k naštvanosti vidí Čech více. „Když si přečtete, že někdo navrhuje – co to musí být za blbce – zvýšení platů vysokých státních úředníků. No to kdo navrhne, tak by měl přeci ihned jít do blázince na uzavřené oddělení. To že by bylo původcem poctivosti? Naopak, čím vyšší mzda, tím větší chtivost,“ říká rozhodně.

Blbci. Blbci. Psychopati a blbci

„Já mám někdy pocit, že žiji s blázny. Jedna z mých rubrik na webu se jmenuje 'S idioty mezi blbci'. To si myslím, že vystihuje úplně naší současnou situaci. Blbci. Blbci. Psychopati a blbci. A všimněte si, že to prorůstá úplně všude,“ upozornil umělec.

„Když dá třeba někdo na rychlostní silnici v roce 2012 padesátku kvůli hluku tam, kde jsou dva baráky, zbořenina a křoví, tak to je přeci blázen. To je blázen, který si vykládá starost o občany tímhle způsobem. To je člověk, který nepatří na své místo. Ale ono je to takhle všude. Já mám pocit, že tihle lidé jako by podřezávali vládě větev, protože ti vytvářejí tu pověstnou blbou náladu,“ dodal Čech.

Můj guru Zeman na Pražský hrad

Čech už se také chystá na prezidentskou kampaň a svého favorita má. „Včera jsem byl u Miloše Zemana. Zkrátka byl jsem u svého guru, měli jsme přátelské posezení a já jsem mu řekl, že se mnou může v předvolebním klání o post prezidenta počítat. Dělám to z přesvědčení a nic za to nechci. Myslím si, že by byl nejlepší. Proto mi Klaus udělal radost, že ho podpořil, protože já nevidím z těch nul, co kandidujou, někoho vhodnějšího,“ tvrdí František Ringo Čech.

„On by velmi prospěl. Svojí supervizí, tím, jak on nazývá věci pravými jmény. A věřte mi, že by bylo velice těžké dělat za Zemanovými zády nějaké šmé, aniž by se rozkřičel. Nemá žádné postranní úmysly, ani za nikoho nelobbuje,“ dodal.

Korupce mu vadila už před lety

Připomeňme, že František Ringo Čech byl v letech1996 - 1998 poslancem za ČSSD. Vody v loňském roce rozčeřila jeho „tajně“ pořízená nahrávka, když před natáčením dokumentu o Miki Volkovi v roce 1997 začal vyprávět, jaké má zkušenosti ve funkci pražského zastupitele a poslance ČSSD s korupcí na všech možných úrovních.

Sice tehdy vůbec netušil, že se jeho znechucením poznamenaná výpověď nahrává, ale když ho nedávno režisér Igor Chaun požádal o souhlas s jejím zveřejněním na YouTube jako dokladu tehdejší doby, prosbě vyhověl. 

Obviňoval modré ptáky, ale ČSSD? To byl mazec

Čech ve zveřejněné nahrávce mluví mimo jiné i o tom, jak se prodávají Pražské vodárny. Tedy, že popraskané roury v zemi si nechává město, zatímco lukrativní přečerpávací stanice, jimiž tečou miliony, se prodávají soukromníkům. „Ta ODS nás přehlasuje. A jakmile to zastupitelstvo jednou odhlasuje, nehne s tím svěcená voda," tvrdí Čech na nahrávce.

„Já v té době obviňuji modré ptáky, jako politik jsem zažil jen opozici, ale to jsem netušil, jaký mazec uděláme ještě my," doplnil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz loni na jaře Čech své poznání o domovskou ČSSD. Podle něj si jeho strana, když byla u moci, s praktikami ODS vůbec nezadala. „Já nemůžu ani dělat legraci, nic psát, když vidím, co se u nás pořád děje," konstatoval tenkrát František Ringo Čech.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …