Rus, který se chytil s Kalouskem: Idioti překrucují 2. světovou. Kyjevský fašismus povede k odtržení východu

13.05.2014 4:44

Ruský podnikatel Alexander Barabanov, který vešel ve známost především kvůli ostré debatě s Miroslavem Kalouskem v ČT, v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz kritizuje Českou televizi za údajné překrucování historie a tvrdí, že západní země klidně budou hájit i nacismus, jen aby vystupovaly proti Rusku. Východní oblasti Ukrajiny podle Barabanova už nikdy nebudou důvěřovat kyjevským vládám a nakonec se k Rusku připojí, přestože to bude trvat mnohem déle než v případě Krymu.

Rus, který se chytil s Kalouskem: Idioti překrucují 2. světovou. Kyjevský fašismus povede k odtržení východu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Barabanov

Alexandr Barabanov nechápe páteční tvrzení České televize, která ve svém zpravodajství uvedla, že v květnu 1945 Rudá armáda přijela do téměř svobodné Prahy. Na základě toho mediální analytik a bývalý člen Rady Českého rozhlasu Štěpán Kotrba okamžitě sepsal na ČT stížnost adresovanou Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

Jak probíhala dnes již proslulá debata v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo? Podívejte se ZDE.

„Kdyby Rudá armáda neosvobodila celé území ještě před vjezdem do Prahy a kdyby nebyla v Berlíně už několik dní před tím, samozřejmě by Praha dopadla úplně jinak. O tom se nedá ani diskutovat. Všechno se tu staví na hlavu, jsou tady idioti, kteří chtějí úplně všechno vyvrátit a přepsat historii,“ uvádí Barabanov.

Kvůli odporu k Rusku je prý Západ ochoten hájit i nacismus

Ten považuje za vrchol všeho, když je někdo ochoten obhajovat nacismus. „To je za mezí normálního lidského rozumu. Vždycky se ale najdou lidé, kteří překrucují fakta a další lidé tomu uvěří. Nejde mi to do hlavy. Západ je asi jen kvůli svému protiruskému postoji ochoten obhajovat cokoliv včetně nacismu,“ kroutí nevěřícně hlavou.

Dalším problémem je podle Barabanova to, že někteří novináři se prý chovají ještě hůř, než se po nich žádá. „Najde se mnoho dalších idiotů, kteří se budou předhánět a předvádět svým majitelům nebo těm, kdo je platí, že vymyslí ještě horší věci, aby ukázali, jak jsou dobří ve své práci. Možná ani ten, kdo si to objednal, nečekal, že to dopadne až takhle,“ myslí si Alexandr Barabanov.

Tragické události v Oděse na východě Ukrajiny, kde před týdnem uhořely desítky lidí, byly podle Barabanova naplánovaným masakrem. „Dají se vyhledat podrobné důvěryhodné zdroje, které uvádí, jak, kdy a kým to bylo dopředu naplánováno jako chladnokrevný masakr nevinných lidí. Z pozice svědka o tom napsal člověk z vedení oděské policie,“ konstatoval.

Gubernátor křičel, že Hitler byl osvoboditel. Vzepřela se pouze jedna žena…

Jaká je aktuálně situace v Kyjevě? Je tam bezpečno? „9. května se sešli lidé u ohně věčné slávy, ale mnoho jich nebylo, protože se bojí vycházet na ulici. Je tam převaha Pravého sektoru a lidé se bojí. Kdyby všichni vyšli ze svých domovů ven, situace by se mohla otočit, ale není to pro místní snadné. Však se podívejte na video z 9. května, kde gubernátor davu lidí přímo řekl, že Hitler byl osvoboditel a dav začal řvát, skupina lidí s ukrajinskými vlajkami ho podporovala a pouze jedna žena tam vběhla a sebrala mu mikrofon,“ popisuje Barabanov pro ParlamentníListy.cz.

„Pravý sektor je všude, lidé se bojí říkat nahlas vlastní názory. Je tam převaha fyzické síly ze strany Pravého sektoru a nikdo si nedovolí odporovat,“ shrnuje situaci ruský podnikatel a šéfredaktor časopisu Artek.

Východ se nakonec k Rusku připojí, jen to bude trvat déle

Ve východních oblastech Ukrajiny je situace nepřehledná a mění se téměř neustále. „Část ukrajinské armády, která je složená z fašistů z Pravého sektoru, se každou chvíli snaží útočit. Ti jsou ze západní Ukrajiny, nikdo jiný proti lidem na východě nejde, pouze ti fanatičtí nacionalisté. Bohužel tam neustále přibývá obětí, ale lidé se tomu snaží bránit a ty jednotky postupně odzbrojovat. Sem tam se jim podaří nějaký tank ‚chytnout‘ a nepustit ho dál,“ sděluje.

Lidé na východě země podle Alexandra Barabanova zcela ztratili důvěru vůči Kyjevu. „Východní oblasti už nikdy nebudou chtít být pod vládou z Kyjeva. Nikdy. Nemají žádnou důvěru. Největším průšvihem Ameriky a západních sil je, že neměly předem připraveného lídra, kterého by nasadily jako prezidenta. Ani ti, co teď vládnou, nemají dostatečnou podporu mezi lidmi na západě Ukrajiny,“ je přesvědčen.

„Východ nikdy vládu z Kyjeva neuzná, je jedno, kdo bude vládnout. A ti lidé nikdy neodpustí západním nacionalistům jejich fašismus, masové vraždy a genocidu. Východ se nejdřív oddělí od Kyjeva a později, třeba za půl roku nebo rok, bude chtít k Rusku. Nebude to rychlé jako v případě Krymu, půjde o víc etap, ale jednou to tak stejně skončí,“ dodává v komentáři pro ParlamentníListy.cz Alexandr Barabanov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …