Šifrované zprávy Andreje Babiše mladšího. Komunikace s europoslancem Zdechovským. Hohlmeierová, Švýcarsko. Vítejte v bahně

14.12.2021 21:40 | Kauza

EXKLUZIVNĚ Andrej Babiš junior o sobě dal vědět svým příznivcům v listopadu, a to prostřednictvím sociální sítě Twitter. Tehdy jim poslal hned několik vzkazů, z nichž hlavní sdělení vměstnal do audionahrávky. „Zmrdi, už mě neserte dneska! Jo? Mám dost vašich píčovin!“ snese se na sledující twitterového účtu syna končícího českého premiéra. Následně Babiš junior rázný vzkaz adresoval i známému novináři.

Šifrované zprávy Andreje Babiše mladšího. Komunikace s europoslancem Zdechovským. Hohlmeierová, Švýcarsko. Vítejte v bahně
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hnutí ANO zahájilo kampaň v Ústí nad Labem, přijel i Andrej Babiš mladší

Poté bylo na několik týdnů ticho. Až do dneška.

ParlamentníListy.cz totiž získaly rukopis knihy s velmi zvláštním názvem: Andrej Babiš mladší: Oči mi otevřel Bohdan Švarc.

Kniha má sto stran a PL se rozhodly některé pasáže upřednostnit. Vztah Andreje Babiše mladšího a jeho otce je veřejně známý. Premiér opakovaně uvedl, že jeho syn má psychické potíže a léčil se. Z protistrany směřovala slova o křivdě spolu s výčitkami. Babiš mladší několikrát přišel s tím, že podle lékařských posudků je zcelá zdravý.

Kniha, kterou jsme listovali v úterý večer, je skutečně jiná. Nelze na ni pohlížet jako na zpověď, deník nebo svědectví. Musíme ji vidět jako seskládanou mozaiku, která nečekaně jasně staví hráz mezi otcem a synem, lépe řečeno mezi premiérem a jeho odpůrci.

Jednu z ústředních postav v tomto zdánlivě nečitelném světě sehrává europoslanec Tomáš Zdechovský z KDU-ČSL.

V knize je mu věnována značná část.

Došlo to až tak daleko, že rukopis nabídne řadu zpráv z komunikační platformy Threema. Jde o šifrovaný messenger, který se používá zejména proto, aby se k obsahu nedostal nikdo cizí. S prolomením Threemy mají problém i zpravodajské služby.

Co víme?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

4:45 900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

Nová kniha Petra Fialy o vládnutí během krizí vyšla v malém nákladu v nakladatelství, které je s Fia…