Situace je opravdu vážná, jde o život. Moc času nám už nezbývá. Tajné služby odhalily, že uprchlíci znamenají smrtelné nebezpečí a toto nám řekli Sobotka, Gazdík či Ransdorf

02.11.2015 13:51

Die Welt citoval analýzu německých zpravodajských služeb, v níž se praví, že integrace stovek tisíc nelegálních přistěhovalců v Německu je nemožná vzhledem k jejich počtu a stávajícím paralelním společnostem. Dokument kritizuje, že Německo dováží islámský extremismus, arabský antisemitismus, etnické konflikty a jiné chápání práva a společnosti. Dle dokumentu bezpečnostní síly nebudou za této situace schopny zajistit bezpečnost a vymahatelnost práva.

Situace je opravdu vážná, jde o život. Moc času nám už nezbývá. Tajné služby odhalily, že uprchlíci znamenají smrtelné nebezpečí a toto nám řekli Sobotka, Gazdík či Ransdorf
Foto: David Hora
Popisek: Symbolická blokáda hraničního přechodu v Dolním Dvořišti uskupením Blok proti islámu

Anketa

Líbí se vám, koho Miloš Zeman vyznamenal 28. října?

hlasovalo: 8294 lidí

Podle listu obavy z dalšího vývoje v Německu projevily Úřad pro ochranu ústavy, Federální bezpečnostní služby, spolkové kriminální policie a federální německá policie. Podle analýzy německých bezpečnostních služeb je integrace přistěhovalců v současnosti nemožná. „Integrace stovek tisíc nelegálních přistěhovalců v Německu není možná vzhledem k jejich počtu a stávajícím paralelním společnostem,“ uvádí se v bezpečnostním dokumentu. „Místo toho dovážíme islámský extremismus, arabský antisemitismus, národní a etnické konflikty jiných států a jiné chápání práva a společnosti,“ stojí v dokumentu který podle Die Welt nyní koluje mezi vysokými ústavními činiteli.

Jak vyplývá z dokumentu, bezpečnostní síly nebudou schopny za těchto okolností zajistit v Německu pořádek a veřejnou bezpečnost a vymahatelnost práva. „Německé bezpečnostní orgány nejsou a nebudou schopny řešit tyto importované problémy včetně reakcí ze strany německého obyvatelstva,“ varuje dokument. Zprávu v ČR první citoval server Česká justice.

(Zpráva v originále zde)

ParlamentníListy.cz se dotázaly českých politiků, co si o dokumentu myslí a zda je v tom poučení či varování i pro nás. Většina říká, že to, o čem hovoří citovaný dokument, je opravdu velkou hrozbou – i pro nás.

Již nyní jsou v Evropě oblasti ovládané muslimy, kam se Evropan bojí vstoupit

Předáci vládní koalice premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš a vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na dotaz neodpověděli. Neodpověděl ani ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD odpovědný za vnitřní bezpečnost českých občanů.

„Odpovím lakonicky. No, to je dost, že na to přišli, když jim to tak dlouho říkáme. Prostě Evropa se musí emancipovat a nenechat se ničit výsledky americké expanzivní politiky,“ reagoval místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda KSČM Vojtěch Filip.

„Je dobře, že Němci konečně pochopili, co někteří z nás říkáme již dávno, tato krize se musí řešit tam, kde vznikla, a ne emigrací do Evropy. Důsledky vstřícnosti k imigraci hlavně od Merkelové se nám všem v budoucnu vymstí. Snad signál od rozvědky bude hlasitě slyšet v celé EU,“ uvedl první místopředseda Senátu Přemysl Sobotka z ODS. 

„Dokument jsem pochopitelně nečetl a nevím, jak přesně ho Die Welt cituje. Ale pečlivě by si ho měla přečíst především německá vláda. Můj názor se nemění: musíme pomáhat skutečně uprchlíkům, kteří ‚běží o život‘. Nemyslím, že lidé, kteří odmítají ve Švédsku ubytování v chatkách v zimním středisku, protože se jim nelíbí, opravdu běží o život,“ míní místopředseda Poslanecké sněmovny a úřadující předseda STAN Petr Gazdík.

„Německé tajné služby přesně popsaly to, před čím všichni zastánci imigrantů zavírají oči. Přijímání imigrantů znamená velkou hrozbu teroristických útoků, extremismu, dovoz práva šaría a dovoz národních a etnických konflitků. Přesně to už dnes lze vidět v takzvaných ‚no go‘ zónách ve Francii nebo Švédsku. Tyto oblasti jsou doslova ovládané místními muslimy. Neplatí tam právo daného státu, ale právo šaría. Původní obyvatelé i policisté se tam bojí chodit. Je to osud každé země, která se jako Německo neomezeně otevírá islámské imigraci. Před tímto varujeme a proti tomuto bojujeme,“ uvedl předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„Samozřejmě, že je nutno pohlížet na nelegální migraci nejen z humanitárního či sociálního hlediska, ale především z pohledu bezpečnosti. Nicméně u nás je naštěstí jiná situace, daná historicky, a také tím, že naše země přijímala uprchlíky cíleně a právě s ohledem na bezpečnost našich občanů. Zpráva německých zpravodajců ukazuje, že země V4 měly a mají v otázce nelegální migrace pravdu. Bezpečnostní hledisko je pro stabilitu jakékoli společnosti velmi důležité. Jeho podcenění může dokonce vést k rozpadu společnosti, protože se z ní postupně a plíživě vytrácí její soudržnost a solidarita. Také ovšem platí, že pro zajištění naší bezpečnosti musíme něco udělat. Například je důležité stabilizovat dnes rozpadlé státy a také je důležitá zdravotní, sociální a humanitární pomoc tam, odkud nelegální migranti pochází. Tady vidím zejména úlohu mezinárodního společenství, EU, OSN či Ligy arabských států,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„Pro Německo to v rozsahu statisíců uprchlíků určitě velké problémy přinese. Byl by zázrak, kdyby mezi běženci nebyli zločinci všeho ražení. Pokud se týká nás, jednak sem moc běženci nechtějí a naše cizinecká policie je nejlepší na světě, a proto věřím, že běžence přebere dobře. V minulosti to dokázala,“ říká místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Podle předsedy SPD a poslance Tomio Okamury citovaná analýza neříká nic nového. „Dává pouze punc odbornosti tomu, co lidé v celé Evropě vidí už desítky let. Migranti neprchají před konflikty, nýbrž oni si je vezou s sebou, protože jsou součástí problému. Jak občas říkám, hasíme les tím, že nosíme domů hořící stromy,“ říká Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Německo zasadilo Evropské unii smrtelnou ránu. Otázkou už je jen, kdy EU zemře

„Mám na tento problém naprosto shodný názor jako ten uváděný dokument. Navíc dodávám, že Německo na svou politiku doplatí a stáhne s sebou v podstatě celou EU. Zaprvé nastane ekonomická stagnace, zadruhé přijdou nevyhnutelné politické turbulence, které vynesou nahoru radikály a konečně zatřetí dojde k sociálním výbuchům. A to vše je velmi nebezpečný mix, který se nedotkne jenom Německa. Sečteno a podtrženo Angela Merkelová je neštěstí naší doby,“ říká senátor a předseda SPO Jan Veleba.

„Domnívám se, že většina lidí si myslí to samé, k čemu dospěly německé tajné služby. Doufám, že Němci brzy vezmou do hrsti a skoncují s lákáním migrantů z Blízkého východu,“ podotknul předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach.

„Toto je důsledek hrubých chyb, které soustavně dělá kancléřka Angela Merkelová. Připustí nedodržování zákonů o vstupu cizinců do EU a pak se všichni divíme. A pak žádá o pomoc země EU, které s její migrační politikou neměly nic společného, a pod záminkou společné příslušnosti EU musíme řešit politické a ekonomické dopady chybných rozhodnutí Angely Merkelové. Němci a Francouzi by měli sami plnit zákony, jako jsou například Maastrichtská smlouva, dublinské dohody a podobně, a pak následně radit zbytku Evropy, co má dělat,“ myslí si poslanec ANO Karel Rais.

„Tato situace už má jen špatná a ještě horší řešení. Německo zasadilo Evropské unii smrtelnou ránu. Otázkou už je jen, kdy EU v současné podobě zemře,“ míní poslanec ODS Petr Bendl.

„Jsem dalek toho, abychom se strašili nebo vytvářeli nějakou hysterii, ta zpráva jistě představuje určité varování, a zdaleka nejen pro Německo. I v souvislosti s tím oceňuji dosavadní postup naší vlády a ministra vnitra. Prostě jistá opatrnost je zcela na místě,“ myslí si místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Václav Votava.   

Německo páchá sebevraždu. Na imigranty se doplácí

 „Ta analýza je pravdivá. Tak velké množství imigrantů, nesourodých s naší civilizací, úplně etnicky a kulturně odlišných, nelze integrovat. To je začátek obrovských problémů pro Německo, které i tak má na svém území nějakých 15 milionů lidí jiného původu. Brzy se ukáže, že islám a evropská civilizace spolu nejsou absolutně slučitelné. Dle údajů Eurobarometru si 51 procent obyvatel EU nepřeje, aby se pustili migranti na jejich území. V Německu je to prý jenom 35 procent. Je zajímavé, že je nejvíce odpůrců přítomnosti migrantů ve své zemi v České republice, je to 73 procent. V Británii je to 43 procent a 43 procent je smířlivých. Ve Francii je 47 procent lidí proti přílivu migrantů. U nás ten odpor souvisí s tím, že Češi jsou vůči propagandě skeptičtí, jsou odolnější vůči indoktrinaci než lidé ze západní Evropy. Ale mění se to a odpor ještě narůstá,“ řekl redakci europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf.

„Imigrace narušuje i rozpočtovou stabilitu. Německo samo dá v tomto roce 10 miliard eur na imigranty. Ty studie tvrdící, že imigrace je přínos, jsou nesmysl. To jsou ideologické žvásty. Thilo Sarrazin v knize Německo páchá sebevraždu – která je k dispozici i česky, německy se to jmenuje Deutschland schafft sich ab – dokazuje, že imigranti nejsou žádným ekonomickým přínosem, že jsou naopak ekonomickou zátěží,“ dodal Ransdorf.

Tady končí veškerá sranda. Jde o život

„Pic kozu do vazu! My o tom mluvíme od začátku té invaze a německé bezpečnostní složky na to přijdou až nyní? Co je to za zpravodajskou a bezpečnostní složku? Neměla by se nad sebou a svojí prací zamyslet? Respektive neměla to udělat už dávno? Zdalipak se už doslechli oni pánové o humanitární pomoci imigrantům, která připlula do Řecka a která měla podobu pěti tisíc amerických pušek a půl milionu nábojů? Komu a na koho byla tato humanitární pomoc určena a kolik takových zásilek nebylo odhaleno? Na internetu už jsou fotografie těch chudáků, kteří museli utéct před válkou. Jsou to dvojice fotek. Na první, bojovník Islámského státu po zuby ozbrojený, na druhé onen hodný, válkou zničený mladík v civilu a ejhle, mezi těmi utečenci, kteří přišli do Evropy. Jaká náhoda! Kolik takových sem přišlo. Asi dost, usuzuji podle množství zaslaných pušek a nábojů,“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„Je dobře, že ke svému zjištění došli alespoň nyní. Je ale otázkou, zda paní Merkelová bude chtít se zprávou souhlasit a bude jí spojencem za mořem dovoleno s tím něco udělat. To něco je jediné. Poslat přistěhovalce tam, odkud přišli. Nikdo přece nemůže věřit tomu, že všichni přichází ze Sýrie, jak po zbavení se dokladů prohlašují. Ano, naše bezpečnostní složky by si ne měly, ale musí vzít poučení, příklad a zachovat se podle toho. Není nejmenší důvod, aby ta situace u nás byla jiná než v Německu, pokud se před tím nebudeme bránit. Je to smrtelné nebezpečí pro občany této země. Tady končí veškerá sranda. Jde o život,“ dodal Doubrava.

Demaskování některých antivlasteneckých elementů hájících cizí zájmy

„Skutečně jistou analogii v tomto spatřuji, avšak pro budoucnost naší země by tyto cizorodé a nekompatibilní prvky arabského světa mohly mít mnohem fatálnější dopady než na největší evropskou ekonomiku. Migrace do ČR, byť prozatím naštěstí nikterak masová, má přesto jeden „pozitivní“ aspekt, dochází totiž k demaskování některých antivlasteneckých elementů a doposud skrytých obhájců jiných zájmů než jsou ty české. Věřím, že to český občan při volbách řádně zohlední a nedá tak prostor pro nárůst pouličního extremismu, který má živnou půdu vždy tam, kde politická reprezentace ve své činnosti pokulhává,“ upozorňuje poslanec KSČM Jiří Valenta.

„K tomu není co dodat. Ale na tohle zjištění snad ani nemusí být elitní agent, že? Čímž to nehodlám nikterak deklasovat. Mnohdy totiž postačuje zdravý selský rozum. Jenže u mnoha euromocipánů chybí. Holt, komu není z hůry dáno... V tomto bych pak hledal to hlavní poučení i varování. Je to z pohledu prostého pasažéra nižší třídy jako na Titaniku. Buď změnit velení lodi, nebo včas vystoupit. Záchranných člunů je nedostatek a budou hlavně zase jen pro třídu první. Já ke dnu jít nechci. Natož za  melodie Ódy na radost, byť dojemné. Obávám se však, že moc času na záchranu nám už nezbývá,“ varuje poslanec ČSSD Jiří Koskuba.  

„Jako jejich souseda mě mrzí, že si Němci dobrovolně vytvářejí budoucí problémy. Měli by zůstat tím, čím vždy byli a na čem vyrostli – tedy zemí, kde platí řád a pořádek. Myslím si, že německý hospodářský zázrak rozhodně nestojí na přílivu nepřizpůsobivých imigrantů,“ upozorňuje poslanec ANO Matěj Fichtner.

„Pokud je to pravda, a není důvod německé zpravodajské službě nevěřit, je situace opravdu vážná. Pokud by se tento scénář začal uskutečňovat, byly by ohroženy základní atributy fungování společnosti se všemi důsledky. Pro záchranu evropské civilizace se musí přijmout účinná opatření, a ne čekat, jak se situace vyvine,“ říká poslanec KSČM Vojtěch Adam.

Umírnění teroristé pod ochranou USA. Odsun ilegálních imigrantů

„Myslím, že tento dokument je třeba brát velmi vážně. Stávající přístup Německa považuji za ohrožení EU, neboť paní Merkelová tak zásadně ovlivnila s panem Holandem přístup celé EU k migrační krizi. Je třeba okamžitě konat. Uzavřít neprodyšně hranice Schengenu. Pokud to EU bezprostředně neudělá, uzavřít okamžitě neprodyšně hranice ČR. Na ně postavit posílené oddíly policie a vojska. V mimořádném režimu v Poslanecké sněmovně přijmout zákony na ochranu hranic, zpřísnit tresty za nelegální překročení hranic na maximum. Souběžně státy EU musí koordinovaně v OSN vyvolat jednání o zastavení podpory vojenských akcí různých rebelů v Sýrii a Jemenu. Je to bohužel pouze opora terorizmu, neexistují umírnění teroristé. USA se dopouští ve své zahraniční politice významné chyby, která i je může v konečném důsledku ohrozit. Což je opakované, Al-Káida byla pro ně v době angažmá SSSR v Afghánistánu také umírněnou opozicí. A jak to dopadlo? Všemi prostředky je třeba zničit islámský extremismus. To je hlavní úkol pro celý civilizovaný svět,“ vyzývá poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

„Bezpečnostní složky spolupracují a vědí o nebezpečí, které hrozí všem sousedním zemím. Je veliká bezohlednost kancléřky a jednotlivců zemí EU, že dovolili vstup ilegální migrace. Jediná cesta změny je letecký odsun většiny nelegálních migrantů zpět,“ říká senátor Jozef Regec.

„Na to snad ani není třeba zprávy tajných služeb – racionálně uvažujícímu člověku to musí být jasné i z veřejně dostupných zdrojů. Zpravodajské služby – a dokonce tedy i zahraniční – tak potvrzují, co Úsvit–NK říká dlouhodobě. Pokud vím, podobné informace má i česká vláda od našich bezpečnostních složek. Ale i princip je stejný – tajné služby dělají svou práci a předkládají informace a analýzy politikům. Jak s nimi naloží, už je na nich. Jestli pro ně budou prioritou bezpečnost a budoucnost země, nebo volební hlasy několika milionů muslimů (v Německu), případně peníze z evropských fondů (u nás),“ uvedl poslanec Úsvitu Martin Lank.

Nelimitovaný příjem běženců je pro Evropu neúnosný

„Tento dokument potvrzuje, že stále rostoucí počet uprchlíků představuje zcela reálnou hrozbu radikalizace na obou stranách. Nelimitovaný příjem běženců je pro Evropu neúnosný. Je potřeba ukončit konflikt v Sýrii, aby se mohli vrátit domů. Věřím, že probíhající jednání velmocí ve Vídni k tomu přispějí,“ uvedla poslankyně ČSSD Dana Váhalová.

„Tajné služby zřejmě fungují výborně, ale politici v EU jsou vzdáleni realitě. Jsou nejslabším článkem. škoda, že zpravodajci v této složité době nemohou dělat politická rozhodnutí,“ smál se senátor ODS Jaroslav Zeman.

„V jiné formě totéž říká Miloš Zeman a mnozí další v České republice včetně mě již řadu týdnů. Jde o množství migrantů a nemožnost začlenění do společnosti,“ reagoval poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„No, myslím, že naše tajné služby to říkají od jara. Snad tato zpráva umožní Merkelové zařadit zpátečku,“ reagoval senátor ODS Tomáš Jirsa.

„Je to memento!“ reagoval stručně na dotaz poslanec ANO Miroslav Janulík.

Dalším problémem prý je, že přicházející žadatele o azyl se v Německu snaží oslovit a získat na svou stranu radikální salafisté, kteří už v zemi žijí. V rozhovoru pro časopis Focus před tím varoval prezident Spolkového kriminálního úřadu (BKA) Holger Münch.

„Je tady nebezpečí, že se mladí muži, jejichž naděje se v Německu nenaplní, někdy připojí k salafistickým skupinám, podlehnou jejich ideologii, radikalizují se a dopustí se násilných činů,“ upozornil dle ČTK Münch.

Do Německa letos podle neoficiálních údajů přišlo na 800 tisíc žadatelů o azyl a odhaduje se, že za celý rok jich může být až 1,5 milionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …