Šmíroval druhé, zbohatl na tom. A teď rozdává rady, pustil se hejtman do Bárty

24.03.2013 10:06

Středočeský hejtman Josef Řihák se ostře pustil do předsedy Věcí veřejných Víta Bárty za jeho vystoupení na krajském zastupitelstvu. Jeho krok považuje za „Broukopytlíkismus“ a rady od někoho, kdo zbohatl na šmírování druhých, nevidí jako přínosné.

Šmíroval druhé, zbohatl na tom. A teď rozdává rady, pustil se hejtman do Bárty
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Lepší drzé čelo, než poplužní dvůr, uvádí své vyjádření směrem k Bártovi hejtman Řihák: „Toho se drží i novopečený předseda Věcí veřejných, poslanec Vít Bárta. Předseda strany, která v krajských volbách naprosto vyhořela a není tak zastoupena v krajském zastupitelstvu.

Bárta zbohatl na šmírování druhých, tvrdí hejtman

Člověk, který zbohatl na šmírování druhých, u něhož média poukázala na to, že zneužíval svojí detektivní agenturu na sledování a diskreditaci politických konkurentů a který bezskrupulózně šel do politiky proto, aby získal veřejné zakázky, dorazil minulý týden na zastupitelstvo Středočeského kraje kázat o tom, jak bychom to měli dělat. A prý nás bude hlídat,“ sdělil Řihák.

Vít Bárta na posledním krajském zastupitelstvu vystoupil a žádal jasné vyjádření, na co kraj nebude mít kvůli dluhům peníze a tvrdil, že Středočeši přijdou o dotace z Evropské unie.

Má se bát Bártových goril?

Hejtman také sdělil, že neví, zda to měla být výhružka, kvůli níž se bude muset ohlížet, zda nebude mít se spolupracovníky Bártovy gorily za zády, jako tomu bylo na Praze 1, Praze 5 či Praze 11. Odeslal také Víta Bártu s jeho slovy na Ministerstvo pro místní rozvoj a tamní problémy s čerpáním samotných dotací a problémy s kontrolami, na něž poukazují audity Evropské unie.

Strana Věcí veřejných selhala, stejně tak Bárta, myslí si Řihák

„Vít Bárta však ví, že tam by jeho apely byly směšné, protože by musel přiznat svoje vlastní selhání a selhání své strany. A vzhledem ke vztahům mezi bývalými spolustraníky není vyloučeno, že na rozdíl od zastupitelů Středočeského kraje by se zde slušného přijetí nejspíš nedočkal,“ poukazuje hejtman Josef Řihák. Popírá také, že by měl kraj přijít o peníze z Bruselu. Podle něj všechny kontroly takové riziko vylučují.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…