Soukromníci útočí na Mládka: "Parazity" v sobě srabácky držel. Pak se vyřval

18.03.2013 19:35

Názory Jana Mládka z ČSSD ohledně živnostenského stavu jsou naprosto v souladu s doktrínou ČSSD. Myslí si to zástupci politické Strany soukromníků Ústeckého kraje, vyjádřeno slovy Petra Homoly, předsedy Krajské rady Strany soukromníků v Ústeckém kraji. Jistě, spíše sarkasticky. Lidé by v tom prý měli vidět, co se chystá Mládek udělat, až bude ministrem financí.

Soukromníci útočí na Mládka: "Parazity" v sobě srabácky držel. Pak se vyřval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jan Mládek, stínový ministr za ČSSD

Ve zcela jiném než pokorném světle mají voliči rovněž vidět omluvu Bohuslava Sobotky, která je podle jeho mínění jen politickým manévrem a zametením toho, co jeho partajní kolega nadrobil. Tohle je cesta k ekonomickému kolapsu.

Srabácky to dusil a pak vybuchl

ČSSD jednoduše straní velkému průmyslu a o živnostnících si myslí, že jich je moc. „To je faktický názor ČSSD, který však z jejich programu nevyčtete, ten vysledujete jen z ojedinělých zkratů tohoto typu,“ říká pro ParlamentníListy.cz Petr Homola. Jan Mládek se podle něj proto v tomto ohledu vyjadřuje naprosto konzistentně. „Jeho výrok mě tedy tolik nepřekvapil. V tomto případě jde vlastně o psychický stav, když se někomu chystáte říci už dlouho něco velmi nepěkného a ´srabácky´ to v sobě dusíte; pak přijde den, kdy to v sobě už neudržíte a ze své ´pravdy´ se v kruhu a pod ochranou těch, kteří si to myslí také, ´nebojácky´ vyřvete. Pan Mládek se tedy na sjezdu ČSSD vyřval a řekl, co si o živnostnících skutečně myslí a co skutečně udělá, až bude ministrem financí. Nic složitějšího v tom nehledám,“ říká přímo.

Sobotka? Tomu nevěřit. Šlo jen o záchrannou brzdu

Co se týče omluvy a distance předsedy Bohuslava Sobotky k výroku Jana Mládka, ta prý vychází toliko z jeho politické zkušenosti a nekoresponduje s ideovým zakotvením ČSSD. „Je to typická záchranná brzda ufuněně těžkopádného socialistického stroje, která má zejména středové voliče upozornit na to, že ne všichni si v ČSSD myslí o živnostnících to samé. Podobně, jako ve vztahu k zdanění živnostníků, postupuje ČSSD i v otázce spolupráce s KSČM. Někteří z ČSSD říkají ano a někteří ne a voliči slyší to, co slyšet chtějí. Je to odvěká a účinná taktika, kdy různí členové strany se vyjadřují ke stejné věci různě. Taktikou ´ani kočka - ani pes´ totiž nemůžete nikdy nic pokazit,“ dešifruje pro veřejnost Petr Homola.

Postoj, který vyvolá ekonomický kolaps?

Petr Homola rovněž opakuje i názor mnohých jiných, že právě živnostníci jsou ti, kteří od státu nic nedostávají. „Pokud na ně někdo nahlíží perspektivou těch, kteří naopak žádají od státu všechno, pak výsledkem takového nazírání může být leda ekonomický kolaps. Protože jen ti, co pracují, mohou vydělat na ty, kteří nepracují! Nikdy tomu nebylo naopak,“ uzavírá svůj názor.

Soukromníci Ústeckého kraje jsou politickým uskupením, jehož důvody vzniku mají popsány na své webové stránce. „Podnikatel je osobnost, která je navyklá se starat sama o sebe. Podnikatel není nemocný, i když nemocný je. Podnikatelé tvoří obrovskou skupinu občanů, která není organizována a důsledkem je, že její zájmy nejsou hájeny nikde a nikým…,“ dodává pro ParlamentníListy.cz Homola.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …