To je lež, paní Slonková. Těsně před volbami jde do akce i Agrofert

17.10.2017 12:51

Mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka se ohradil proti pořadu Zvláštní vyšetřování Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka na serveru Seznam Zprávy. Vysílání přineslo příběh mladé rodiny, kterou měly zničit zajišťovací příkazy. Oba reportéři přitom poukazovali na nitky k Agrofertu.

To je lež, paní Slonková. Těsně před volbami jde do akce i Agrofert
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Agrofertu na pražském Chodově

Reportáž Hanzelka označuje jako lživou, neboť Agrofert nemá podle jeho slov s firmou KM Plus nic společného. „Seznam Zprávy uveřejnil další reportáž autorské dvojice Sabina Slonková a Jiří Kubík. V reportáži s názvem Muž napojený na Agrofert věděl, že se Finanční správa chystá zničit mladou rodinu opět nehorázně lživě a manipulativně podsouvá divákům své fabulace o tom, že údajně existuje souvislost mezi zajišťovacím příkazem Finanční správy vůči firmě KM Plus a naší společností Agrofert,“ zmínil Hanzelka s tím, že společnost Agrofert se proti tomuto lživému obvinění důrazně ohrazuje. 

Agrofert, jak tvrdí Hanzelka, nemá jakékoli informace o postupech Finanční správy, se společností KM Plus neobchoduje, do dnešního dne o její existenci neměl tušení, navíc podniká ve zcela jiné oblasti, proto nemůže být řeč o jakémkoli konkurenčním vztahu.

„Pouhá skutečnost, že náš bývalý zaměstnanec Vlastislav Mudrák (odešel z Agrofertu v roce 2016), je bratrem konkurenta firmy KM Plus, dovedla autory reportáže k absurdnímu tvrzení, že Agrofert věděl o krocích Finanční správy. S veškerou vážností prohlašujeme, že nevěděl. Uvedená reportáž není ničím jiným než vyfabulovaným útokem na naši společnost a jejího někdejšího akcionáře krátce před volbami do Poslanecké sněmovny,“ uzavřel Hanzelka.

Zvláštní vyšetřování Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka na serveru Seznam Zprávy přineslo příběh mladé rodiny, kterou měly zničit zajišťovací příkazy. Michal Kovárník byl podnikatelem, jenž vybudoval prosperující firmu na výrobu chemikálií. Ve chvíli, kdy ji chtěl s pomocí evropských dotací rozšířit, zasáhl Finanční úřad s podezřením, že společnost šidí stát na daních. Jeho firma se pak stala obětí takzvaných zajišťovacích příkazů. 

Původní text ZDE

„Vyráběli jsme lepidla na tapety, stavební lepidla, balili jsme technické kapaliny,“ sdělil Kovárník při prohlídce opuštěného areálu. Dotaci, kterou získal, byla 16,4 milionu. Se získáním dotace rozšířil Kovárník svou činnost a stal se konkurencí pro jiné subjekty. 

Anketa

Chcete Andreje Babiše za premiéra?

52%
48%
hlasovalo: 18346 lidí

„Dlouho jsem si lámal hlavu nad tím, komu jsme mohli vadit. Nemohl jsem na to přijít. Až když jsem viděl reportáže o firmách, které jste točili, jež se snažil zlikvidovat Agrofert. V reportáži o Agro Jevišovice jsem poznal jednoho člověka, který figuroval i v té mojí kauze,“ sdělil Kovárník jméno Mudráka. „Dvakrát třikrát v průběhu dvou let přišel náznak, ať se do toho nepouštíme,“ podotkl podnikatel. Ví i o tom, že pan Mudrák byl za výrobcem stroje, aby mu vyčinil, že vůbec Kovárníkovi stroj prodal.

Zvláštní vyšetřování pak ukazuje nitky k Agrofertu – ve firmě Mariána Mudráka působí i jeho bratr Vlastislav, jenž byl manažerem Agrofertu. „Republika je malá, nijak bych to nerozebíral,“ poznamenal Mudrák k celé věci, když mu Kovárník zavolal. Následovalo i osobní setkání s Mariánem Mudrákem. „Co teď děláte? Podnikáte?“ ptá se jej Mudrák. „Nic moc,“ odvětil Kovárník. „Jak to s vámi vypadá?“ zeptal se jej následně Mudrák. „Já jsem to pak přestal sledovat, když jsme uspokojili své pohledávky,“ řekl Mudrák. „Nedívejme se dozadu, to už stejně nevyřešíte,“ podotkl následně Mudrák, když se jej Kovárník zeptal, jak to myslel v telefonu s „malou republikou“. Mudrák pak Kovárníkovi nabídl, že odkoupí jeho stroje. 

Původní text ZDE

Výroba podnikatele Kovárníka byla kvůli podezření finančního úřadu ukončena de facto ze dne na den. „Vylezli z aut lidé z Finanční správy a celníci. Deset dvanáct lidí. Měli takové ty nápisy na zádech, odtlačili mě do kanceláře a tam vytáhli zajišťovací příkazy. Rozběhli se po celém areálu, začali oblepovat stroje, sebrali mi auto,“ sdělil Kovárník s tím, že mu nikdo nevysvětlil, co se děje, jen mu řekli, ať si přečte zajišťovací příkazy.

Když se vydal pro spis na Finanční úřad do Chrudimi, musel úředníky dlouho přemlouvat k tomu, aby do něj mohl nahlédnout. „Paní nám pak řekla, že to bylo na základě pokynů svrchu,“ dodal. Úředník finančního úřadu se následně se serverem Seznam Zprávy nehodlal bavit, odkazoval na tiskovou mluvčí. Ta pak uvedla, že je vázána mlčenlivostí.

Kovárník přitom zajišťovacími příkazy přišel o firmu, kterou 17 let budoval. V současné době si bývalý podnikatel musel najít práci a jeho žena dělá soukromě účetnictví. „Snažíme se nějak přežít,“ dodal Kovárník. „Je to takové stigma,“ sdělil závěrem s tím, že cítí bezmoc a strach. V případě, že spor vyhraje, chce z Česka odejít. Podle svých slov nemá v tomto humusu chuť dále být. 

Celé vyjádření Karla Hanzelky:

Další reportáž Sabiny Slonkové je opět lživá, Agrofert nemá s firmou KM Plus nic společného

Seznam Zprávy uveřejnil další reportáž autorské dvojice Sabina Slonková a Jiří Kubík. V reportáži s názvem Muž napojený na Agrofert věděl, že se finanční správa chystá zničit mladou rodinu opět nehorázně lživě a manipulativně podsouvá divákům své fabulace o tom, že údajně existuje souvislost mezi zajišťovacím příkazem finanční správy vůči firmě KM Plus a naší společností Agrofert. Proti tomuto lživému obvinění se důrazně ohrazujeme. Agrofert nemá jakékoli informace o postupech finanční správy, se společností KM Plus neobchoduje, do dnešního dne o její existenci neměl tušení, navíc podniká ve zcela jiné oblasti, proto nemůže být řeč o jakémkoli konkurenčním vztahu. Pouhá skutečnost, že náš bývalý zaměstnanec Vlastislav Mudrák (odešel z Agrofertu v roce 2016), je bratrem konkurenta firmy KM Plus, dovedla autory reportáže k absurdnímu tvrzení, že Agrofert věděl o krocích finanční zprávy. S veškerou vážností prohlašujeme, že nevěděl. Uvedená reportáž není ničím jiným, než vyfabulovaným útokem na naši společnost a jejího někdejšího akcionáře krátce před volbami do Poslanecké sněmovny.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …