USA čeká průšvih, který odneseme i my. Rusko zažije úspěch. Politicko-hospodářská předpověď astroložky

17.03.2014 7:42

JINÝMA OČIMA Astroložka Eva Prokešová nahlédla opět do hvězd, aby pomohla i z jiného úhlu chápat to, co se děje momentálně na Ukrajině. Odhalila – těm, kteří to jsou ochotni přijmout, že na dění na Zemi hvězdy mají vliv, co vše může být v pozadí a naznačila též, s jakými výsledky.

USA čeká průšvih, který odneseme i my. Rusko zažije úspěch. Politicko-hospodářská předpověď astroložky
Foto: CSO
Popisek: Satelit

Vše, co jí hvězdy ukázaly, shrnula pak do sedmi základních bodů. Nutno předeslat, že Eva Prokešová může do svých prognóz promítnout i řadu odborných znalostí. Je totiž absolventkou Fakulty mezinárodních vztahů na VŠE, poté šest let pracovala v reklamě a marketingu mezinárodních firem.  

Ovšem zpět k tomu, co o tomto období, které přineslo víc napětí z hlediska mezinárodních vztahů, než může být milé, vyčetla z postavení hvězd a planet na obloze. Údajně se dá nyní podle ní hovořit o jistém naplnění osudu. Proč?

„Duben je z astrologického pohledu nejtřaskavějším obdobím roku 2014. S každým dalším dnem začíná být zřejmější, co a v jaké části světa můžeme očekávat. Nejvypjatější konstelace nastanou kolem 20. – 21. dubna. Pak se situace začne postupně zklidňovat. Tak intenzivní jako v těchto dnech už to letos nebude. Další výrazné dění očekávám poté až na počátku roku 2015. Vůbec už ale nemusí jít o Ukrajinu. Může to být pro změnu třeba opět Sýrie,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz Prokešová.

Ukrajina - nástroj v rukou mocných. Bez ohledu na to, zda cíleně či nechtěně

Podle Prokešové je dobré k tomu, aby si jedinec mohl udělat obrázek o tom, oč jde na Ukrajině, nahlédnout do horoskopů Ruska a USA. „To jsou velcí hráči, kteří stojí na pozadí dění. A jim se v jejich horoskopech dějí věci! Dokonce v časové shodě, jen s opačným znaménkem. Zdá se tak, že z pohledu osudu jsou karty jasně rozdané. Přejí Rusku a stojí proti Americe. A to pravděpodobně na delší dobu, než si teď umíme představit a jsme ochotni si připustit,“ varuje astroložka.

Rusko tak prý podle ní v těchto dnech a týdnech testuje situaci a zkouší svoji sílu. Pro věci příští.

„Rusko je v přípravné fázi na příští rok. To pravé dění začne až s únorem 2015 a vydrží ve velké intenzitě až do roku 2018. A nutno konstatovat, že takovou řadu úspěšných roků, jakými budou tyto, Rusko dlouho nezažilo,“ předpovídá Eva Prokešová.

Podle ní tak v nadcházejících měsících lze čekat zhruba toto:

„V březnu dostalo Rusko příležitost k politickému zúročení svého mocenského postavení. Nezní to sice moc konkrétně, a tak duben přinese zaváhání a nejistotu. Prověří spojenectví Ruska – poněvadž ne všichni jeho dosavadní partneři mu budou jeho chování tolerovat. Nicméně již na konci dubna a v květnu se chování Ruska vrátí k původní přímočarosti a samozřejmosti. A bude dál testovat svůj vliv na mezinárodní prostředí a na svět. Od června do září se bude Rusko držet zpátky a bude se věnovat vlastním problémům. Není si totiž samo jisté dalšími kroky a podporou ostatních států. A protože necítí a nebude cítit na své jednání pozitivní odezvu, bude vyčkávat,“ popsala dále ParlamentnímListům.cz žena, která astrologii ráda mísí s politikou. Říká totiž, že hvězdy ji ovlivňují více, než si jsou mnozí ochotni připustit.

Případná protiakce USA je prý bez šance

Prokešová si všímá i toho, že Spojené státy jsou též v přípravné fázi na rok 2015. „Od března 2014 s obavami sledují, co se děje ve světě, a vydrží jim to až do listopadu následujícího roku. Nesouhlasí, ale nemohou s tím nic dělat. Je to další ze série problematických tranzitů, které běží horoskopem USA jeden za druhým od roku 2008. Šest let je dlouhá doba a Spojené státy začínají být vyčerpané. V roce 2015 se k tomu přidají ještě zásadní problémy s financemi, které převáží,“ upozorňuje Prokešová.

Doplnila, že současný měsíc březen přinesl obavy z dění ve světě. Vedle toho je však důležitým faktorem to, že existuje stále šance na apel a vyjednávání.

„Ta šance ale březnem končí. Naštěstí do konce roku 2014 průběžně přetrvává drobná naděje na nějaké smírné řešení. Naděje. Od dubna je jasné, že jakákoliv shoda – vyjednávací, názorová – je vyloučena. A přijdou pocity ohrožení. Vedle toho i zákulisní politická vyjednávání a rozhodnutí a příprava alternativních variant. Od května je jasné, že v tom celém sehrají roli i peníze. Finanční situace USA je totiž ohrožena, začíná se houpat, i když zatím snesitelně,“ popisuje Prokešová. A zamýšlí se i nad tím, co bude příčinou špatné finanční situace Spojených států, kterou jí prý hvězdy ukazují. „Mohla by to být hrozba nesplácení ruského dluhu. Je to ale jen první signál, v následujícím roce se finanční problémy USA ještě výrazněji prohloubí. Od letošního června pak přesto ale nastane ticho před bouří. Další problémy přijdou už na podzim 2014,“ domnívá se dále astroložka.

Podle ní se tedy zdá, že dění na Ukrajině bude eskalovat koncem dubna – začátkem května. „Mocnosti na to budou reagovat převážně v květnu a od června do konce roku se situace bude zklidňovat. I když rovnováha bude viset na vlásku, žádná třetí světová by z toho vzejít neměla,“ ujišťuje Eva Prokešová.

Při odhadování dalšího vývoje je pro ni prý klíčová úplně jemná rovina, která funguje souběžně v horoskopu Ruska i USA. Rusko od dubna 2014 do února 2015 váhá, zvažuje kroky. Není si prý jisté dalším postupem, necítí podporu ostatních států. Spojené státy naopak od března 2014 do ledna 2015 budou žít drobnou nadějí, že dění ve světě dopadne. Že na svoji stranu získají ve jménu lidskosti další spojence. Že by se mohla zadařit politická diplomacie. „Je to dvojice dosti neuchopitelných a nehmatatelných pocitů. Navzájem inverzní, zapadá do sebe jako puzzle,“ upozorňuje ještě Prokešová.

Příští rok bude přelomový

„Rok 2015 přinese Spojeným státům ale těžko zvládnutelné finanční problémy, kterými načnou další kapitolu svých dějin. Naposledy se podobným způsobem nadepisovala kapitola v roce 2001, kdy útoky na Dvojčata zavdaly prostor pro kontrolu v řadě oblastí pod hlavičkou obrany proti teroristickým útokům. Teď přijdou problémy s dolarem, které potrvají – a ráda bych byla, abych se pletla ve výkladu – někdy do roku 2022. A protože USA jsou silnou ekonomikou a dolar je významná rezervní měna, o své problémy se s námi rychle podějí. Odhaduji, že na EU dopadnou s ročním až dvouletým zpožděním, pak se to začne týkat i nás tady v Česku,“ varuje astroložka před ekonomickým výkyvem, o kterém však mluví i řada odvážných ekonomů.

Všímá si pak ale toho, co uvedla na počátku – že zato Rusko bude od roku 2015 jen kvést. „Je paradoxní, že v této dvojici mocných nepoznám, kdo bude v roce 2015 hybatelem. Buď Spojené státy nezvládnou svoji finanční situaci a Rusko jim poskytne bratrskou pomoc, na které samo dostatečně vydělá – zvýšením ceny ropy... Podobně fungovalo v posledních letech Německo v Evropě. Nebo naopak bude Rusko tlačit na zájmy ohrožující USA, a ty nebudou mít sílu vzdorovat. Tak jako tak, silné roky Ruska trvají někdy do roku 2022, kdy se role buď prohodí zpátky nebo přijde úplně nové uspořádání ve světě,“ vidí ve hvězdách zajímavé politologické vývoje Eva Prokešová.

Pokračování procesu – ekonomicky nic moc… 

Podle Evy Prokešové vypjaté dění ve světě, jehož smyslem je změna úplně těch nejzákladnějších systémů, by mělo astrologicky trvat od roku 2012 do roku 2015. Znamená to tedy, že probíhá. Pak už prý budou lidé dobře vědět, na čem jsou.

„Do roku 2022 je lepší počítat s tím, že by mohly trvat hubené roky. Nic víc, nic míň. Ekonomicky to opravdu nebude nic moc. Když bych se měla rozmáchnout hodně do budoucna, tak někdy po roce 2026 čekám cosi jako devadesátá léta minulého století. Asi se předtím ale musí něco stát, aby bylo zase z čeho růst,“ uzavřela Prokešová svůj výhled do budoucnosti. Co by se mělo před tím odehrát, však neupřesnila, a tak je na každém samotném, aby si dosadil budoucí vývoj a jeho možné scénáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …