VÍME PRVNÍ Nastupuji do sněmovny, potvrdil Paroubkův muž Petr Benda

14.06.2013 13:40

Poslanec a hokejista Jiří Šlégr (NS-LEV 21) dnes složil mandát poslance v reakci na aktuální dění na politické scéně po policejní razii na politiky a špičky státní správy. V Poslanecké sněmovně ho nahradí bývalý sociální demokrat a místopředseda národních socialistů Petr Benda, který ParlamentnímListům.cz potvrdil, že do konce volebního období poslanecký mandát přijme.

VÍME PRVNÍ Nastupuji do sněmovny, potvrdil Paroubkův muž Petr Benda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Benda

Hokejista a poslanec Paroubkových národních socialistů opouští Poslaneckou sněmovnu. "Ke dnešnímu dni skládám mandát poslance Parlamentu České republiky," řekl Šlégr na samém závěru jednání sněmovny.

Šlégra nahradí Benda

V poslanecké lavici ho zastoupí někdejší člen ČSSD Petr Benda, který je prvním náhradníkem na kandidátce národních socialistů. "Jsem další v pořadí a poslanecký mandát do konce tohoto volebního období přijmu, " řekl ParlamentnímListům.cz Benda, který je zároveň místopředsedou strany a podnikatel, jenž  je považován za sponzora Paroubkovy strany.

Návrat do čistého prostředí mezi sportovce

O tom, že Šlégr odejde z Poslanecké sněmovny, se hovořilo již delší dobu. Šlégr sdělil, že současnou situaci považuje za vhodný moment toto učinit a vrací se zpět do čistého protředí mezi sportovce. Přívlastek "čisté" byl odměněn smíchem poslanců, nicméně bývalý hokejista dokázal pohotově zareagovat a znovu si sjednal klid, aby složení mandátu oznámil důstojnou formou, načež se mu dostalo i potlesku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…