Vládě vadí davy na horách? Tak to ještě ministr Blatný neviděl, co se děje v Riegrových sadech na Praze 2

05.02.2021 11:18

Že se Špindlerův Mlýn stává o víkendech detašovaným pracovištěm stánkařů z Václavského náměstí, je známá věc. Místní obyvatelé z těch davů šílí. Rozestupy se nedodržují, všude je cítit alkohol a marihuana. Vláda i policie je prakticky bezmocná a k problému se staví tak, že apeluje a doporučuje. Tresty prakticky žádné, pokuty směšné. Jenomže ono se to neděje jenom na horách. ParlamentníListy.cz získaly svědectví několika obyvatel Prahy 2, kteří nám řekli, jak to vypadá v tamních vyhlášených Riegrových sadech.

Vládě vadí davy na horách? Tak to ještě ministr Blatný neviděl, co se děje v Riegrových sadech na Praze 2
Foto: StreetView Google
Popisek: Riegrovy sady

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí
„Šly jsme s kamarádkou na procházku do Riegrových sadů směrem od Jiřího z Poděbrad, bylo něco kolem půl sedmé ve čtvrtek. Už ve chvíli, kdy jsme do parku přicházely, tak nám přišlo, že je tam nějak moc lidí. Z dálky svítila světla z takzvaného korza. Byly jsme překvapené, dokonce jsme si říkaly, jestli tam není nějaký festival," uvedla čtenářka, která nám poskytla své svědectví.

Pro mimopražské dodejme, že Praha 2 je známá zejména tím, že se tam velmi draze bydlí, řada bytů slouží především pro zahraniční turisty v rámci pololegálního systému pronájmů Airbnb a prakticky nikde nejde zaparkovat. Krom toho se na jejím území v minulosti pořádala spousta kulturních akcí. Starostkou je poslankyně Jana Černochová z ODS.

Zpět k našim dvěma čtenářkám.

„Když jsme teda došly až tam, nestačily jsme se divit. Byly tam davy, doslova. Strašně lidí, úplný masakr, fakt hodně. Fronta se táhla jako had. Popravdě si nepamatuju, že bych tam někdy tohle viděla. Roušky měla zhruba polovina přítomných. Rozestupy se absolutně nedodržovaly, bylo tam hrozně moc cizinců. Lidi stáli nelepení na sobě, chlastali. Chvíli jsem si říkala, že nechápu, proč tady z Prahy řeší hory, když si neuhlídají ani metropoli, kde se to utajenými párty a tajně otevřenými restauracemi jenom hemží," dodala.

Na náš dotaz, proč zmíněné davy nevyfotila, opáčila, že se bála. „Dostala bych po hubě, tím jsem si jistá, dost lidí bylo opilých nebo sjetých," popsala obyvatelka Rumunské ulice jeden všední den v Riegrových sadech.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí
Ani tím ale nekončila. Jelikož šlo o setkání, které odporuje všem současným nařízením, na místo přijelo několik policejních vozidel.

„Viděli jsme z louky pro psy, že to tam policajti rozehnali. Že by ale někomu dali dýchnout anebo rozdali pokuty jako třeba ve Francii, to ani omylem. Během deseti minut byli všichni pryč, tak si umíte představit, že se vydali do nějakých svých potajmu pronajatých bytů a tam se veselili až do rána," uzavřela.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) přitom vyzval ve čtvrtek Čechy, aby dodržovali všechna opatření, jelikož epidemiologická situace v České republice je špatná. Nemocnice jsou na hraně kapacit a mezi obyvateli se šíří nakažlivější britská mutace. Na mimořádné čtvrteční tiskové konferenci také apeloval na lidi, aby zůstali doma a vydrželi.

„Je smutným faktem, že situace u nás se nelepší. Statistika ukazuje, že v Česku je přítomná mutace viru, která se šíří rychleji. Opatření, která jsme zavedli, přestala fungovat. Situace je špatná,” prohlásil Prymulův nástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…