Žalobce Grygárek prý věděl o všech trestních oznámeních. Měl i dokumenty Kalouskových detektivů

10.07.2013 20:34

Bývalý náměstek pražského vrchního státního zástupce Libor Grygárek měl přehled o tom, na koho se chystá trestní oznámení. Taková praxe však podle kritiků není standardní a vyvolává podezření, že mohl mařit vyšetřování kauz, píše server IHNED.cz.

Žalobce Grygárek prý věděl o všech trestních oznámeních. Měl i dokumenty Kalouskových detektivů
Foto: repro ČT, tan
Popisek: JUDr. Libor Grygárek

Na mnohé informace prý neměl Grygárek vůbec nárok. Jedná se zejména o dokumenty z finančně analytického útvaru (FAU), o kterém se někdy hovoří jako o Kalouskově tajné službě. Útvar má na starosti monitoring finančních pohybů na účtech občanů.

Byl Grygárek součástí organizované skupiny?

Materiály z FAÚ na vrchní státní zastupitelství, v jehož čele stál Vlastimil Rampula, chodily v pravidelných čtvrtletních intervalech. „Naše policejní podání se v kopii v určitých časových blocích zasílaly na vědomí i Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze,“ potvrdil šéf útvaru Milan Cícer s tím, že šlo o dohodu s vrchním státním zástupcem.

Existuje podezření, že Grygárek byl součástí organizované skupiny, která vysávala peníze ze státních zakázek. Dále v ní měli být Ivo Rittig a Roman Janoušek. V souvislosti s raziemi a zatýkáním v „kauze Nagyová“ policie zabavila právě dokumenty, které se týkají Grygárka a FAÚ. Žádné podrobnosti však policie nesdělila.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …