Žalobce Jirát přichází s další zrůdností, nadává aktivistka Krusic ke kauze Rath

01.05.2015 20:55

JINÝMA OČIMA Moc nekontrolovatelného státního zastupitelství a jeho nasazených prokurátorů sahá skoro do nebes. Takhle hovoří aktivistka v případu Davida Ratha Beata Krusic. Podle ní jsou postupy žalobce Petra Jiráta, který požaduje pro Ratha opět vazbu, totální šikanou.

Žalobce Jirát přichází s další zrůdností, nadává aktivistka Krusic ke kauze Rath
Foto: Hans Štembera
Popisek: K soudu se dostavila i Rathova urputná obdivovatelka Beata Krusic

"David Rath utrpěl zranění při pádu z kola, během kterého upadl do bezvědomí. Následně byla k případu přivolána policie a záchranka. Rath byl převezen do nemocnice, kde byl připojen na infúze a shledáno poranění končetin, podezření na otřes mozku," cituje aktivistka Beata Krusic zprávu, která prošla tiskem. Je kvůli tomu pobouřena výroky žalobce Petra Jiráta. Podle ní je to normální šikanér.

Rath nemohl být u soudu

Díky těmto skutečnostem nemohl být doktor Rath přítomen dalšího soudního jednání, které bylo svoláno na tento týden. Po několika dnech hospitalizace byl propuštěn do domácího ošetřování, s klidem na lůžku, po dobu dvou týdnů. "Právě pro tyto skutečnosti jsem jako občan této republiky pobouřena chováním a vyjádřením žalobce Petra Jiráta," zlobí se Krusic.

Žalobce Jirát navrhuje a vyžaduje znalce z oboru lékařství, který má prozkoumat zdravotní stav Ratha, neboť dle jeho mínění, je zpráva z nemocnice nedostačující. "Žalobce Jirát znova vychází z osobních pohnutek a doměnek, byť byla soudu dodána celá lékařská zpráva," podotýká pro ParlamentníListy.cz.

Moc prokurátorů

Dále Krusic cituje Jiráta: "Rath nemůže určovat, jestli přijde, nebo nepřijde na jednání...". "Je neuvěřitelné, kam je schopen tento prokurátor zajít. Osobní zášť je zde demonstrována přímo před zraky veřejnosti. Přestože policie potvrdila, že byl nalezen muž a podle mluvčí středočeské policie se jednalo o Davida Ratha, přesto si prokurátor Jirát stojí tvrdošíjně za svými nehoráznými emotivními výroky, které neustále podsouvá soudu a občanům. Jirát ovšem zachází ještě dál a přichází s další zrůdností," podotýká.

Jirát navrhuje možné opětovné vzetí do vazby z důvodu maření soudního jednání. Podle Krusic se zde zrcadlí znova a znova nechutná šikana ze strany žalobce Jiráta, který doslova nemorálně sráží základní principy lidství a na člověka, který se ocitl v ohrožení života, útočí vazbou. "Arogance moci a variace na padesátá léta tu září v celé své obludnosti. Nechutností na postupu tohoto žalobce je to, že na základě svých nepodložených nemocných spekulací a doměnek operuje znova vazbou, ve které spolu se soudcem Robertem Pacovským, jenž o ní tehdy rozhodoval, drželi Ratha, a o které se před časem vyjádřil Ústavní soud jako o protiprávní," doplňuje Beata Krusic.

Tato justiční šikana Ratha je podle ní ukázkou toho, kam až sahá moc nekontrolovatelného státního zastupitelství a jeho nasazených prokurátorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …