Žalobci v Janouškově případu přitvrdili: Pokusil se o vraždu

17.01.2013 17:10

Městské státní zastupitelství v Praze (MSZ) zpřísnilo právní kvalifikaci v případu nehody lobbisty Romana Janouška na pokus o vraždu. Hrozí mu tak až osmnáctileté vězení, původně to bylo až deset let za těžké ublížení na zdraví. Ve čtvrtek to řekl Janouškův advokát Vít Široký. Policie obvinila podnikatele loni v březnu kvůli nehodě, při které srazil autem ženu.

Žalobci v Janouškově případu přitvrdili: Pokusil se o vraždu
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Žalobci zpřísnili posouzení případu již v úterý, Janouškův advokát se jej podle svých slov dověděl až dnes ve zprávě od policie. Horší kvalifikace je podle něj absurdní. "Je to nepřiměřené a neodpovídá to důkazní situaci. Dělám to už třicet let a s něčím podobným jsem se nesetkal. Je to takový posun, že jsem konsternovaný," řekl ČTK advokát.

Státní zastupitelství rozhodnutí údajně opírá o výpovědi svědků, znalecké posudky a použití zbraně, kterou prý bylo Janouškovo auto. Široký uvedl, že uvažuje o zadání dalšího posudku z oboru dopravy. Jeho klient události lituje a nepopírá, že ženu srazil, nicméně ji údajně neviděl a nebyl to jeho záměr.

Kontroverzní podnikatel byl v březnu kromě těžkého ublížení na zdraví obviněn také z ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle policie při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu, který jel před ním. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie lobbistu dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …