Zdena Mašínová: Z odpůrců průjezdu konvoje je mi na zvracení. A Zemana by měl někdo vyhodit z okna

27.03.2015 7:51

JINÝMA OČIMA Reakce na přejezd Američanů jsou šílené. Je vidět, že komunisté dostali zelenou a všechno v Česku ovládají. Stydím se za to, že odtud pocházím. Těmito větami popisuje sestra vůdců odbojové skupiny bratří Mašínů Zdena své současné pocity. V nemocnici čte knihy jako Slovenská mafie v Praze a Rudý zákon.

Zdena Mašínová: Z odpůrců průjezdu konvoje je mi na zvracení. A Zemana by měl někdo vyhodit z okna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdena Mašínová

"Tihle malí muži, to je úplná katastrofa. Podívejte se na toho malýho tajtrlíka v Kremlu. Trpí Napoleonským komplexem a odnášejí to jeho odpůrci. Vždyť kolik lidí v Moskvě už nechal zavraždit, to jen tak někdo nespočítá," bere si Zdena Mašínová na paškál ruského prezidenta Vladimira Putina. Pro úplnost, některé zdroje udávají, že měří 165, jiné, že 170 centimetrů. Mašínová v nemocnici denně sleduje televizní zprávy a prý nevychází z úžasu.

Komunisté dostali zelenou

"Reakce na přejezd Američanů jsou šílené. Vždyť je to taková prkotina. Je mi z těch lidí na zvracení. Jako kdyby zapomněli, kdo nás tady čtyřicet let okupoval. Je vidět, že komunisti dostali zelenou a všechno to tady ovládají. Vždyť už ta komedie s radarem byla dost skličující. Je mi líto, že se hlupák Obama polekal a od úmyslu ustoupil. Stydím se za to, že odtud pocházím," zlobí se sestra bratří Mašínů Zdena.

Jednou jsme v NATO a měli bychom být podle Mašínové rádi, protože to je jediná organizace, která nám může pomoct. "USA je jediný spojenec, co nám kdy pomohl. Hlavně díky Benešovi se museli američtí vojáci zastavit v Plzni," podotýká pro ParlamentníListy.cz.

Nakonec se opět hodně ostře pustí i do českého prezidenta Miloše Zemana: "Je ostuda, že ten ožrala z Hradu jede do Moskvy. Bude tam sedět se Severokorejcem a jinými individui a dívat se na přehlídku vojsk, která se po čtvrt století chovají tak, jak se chovají třeba na Ukrajině. Někdo by ho měl na Hradě vyhodit z okna."

Mafie a rudý zákon

Přes měsíc leží po operaci nohy v nemocnici nedaleko Olomouce. "Už je to otravný. Tak pořád čtu, abych neměla informace jen z televize," říká. Právě dočetla knihu slovenského biologa a spisovatele Gustáva Murína Slovenská mafie v Praze. V ní se, alespoň podle anotace, píše: "Slovenská mafie měla od počátku základnu i v Čechách. Dotkla se její chapadla také Stanislava Grosse a miliardáře Andreje Babiše? V knize se dozvíte víc na příkladech nejbrutálnějších slovenských mafiánů. Dozvíte se také, jak Václav Havel pomohl právě jim a jak se mu odvděčili. Samozřejmě neopomeneme jejich kontakty na největšího českého mafiána Mrázka. Nejpodstatnější je ale slovenská napodobenina kauzy Krakatice pod jménem Gorila a to, jak si mafiáni v bílých límečcích brali za vzor pány Paroubka i Zemana. Stručně řečeno – mapujeme zde česko-slovenské bratrství v podsvětí."

Nyní se chce Mašínová vrhnout zase na knihu Rudý zákon americko - britského miliardáře Billa Browdera. Ten se v devadesátých letech chopil investiční příležitosti na rozvíjejícím se ruském trhu a vybudoval raketově prosperující hedgeový fond Hermitage Capital. Do roku 2005, kdy ho Putin vykázal ze země, se vypracoval na největšího zahraničního investora v Rusku. Poté skupina zkorumpovaných policistů vyrabovala jeho moskevskou kancelář a s pomocí úředníků z finančního úřadu ze státní pokladny ukradla 230 milionů dolarů, které Browderův investiční fond zaplatil na daních. Všechno pak hodili na hlavu podnikateli a jeho nejbližším spolupracovníkům. Browderův daňový právník Sergej Magnitskij, kterému se celé korupční spiknutí ve státní správě podařilo rozplést, se stal obětí vraždy. Zemřel v jednom z nejhorších ruských kriminálů, kde byl pomalu a cílevědomě umučen k smrti.

Od roku 2009, kdy sám sobě slíbil, že pomstí smrt svého přítele a spolupracovníka Magnitského, vede Browder celosvětovou kampaň odhalující rozmach korupce a porušování lidských práv v Rusku. Zasloužil se o prosazení zákona Sergeje Magnitského na půdě amerického kongresu. Zákon od roku 2012 zakazuje vstup do země a nařizuje zmrazení účtů vrahům Magnitského a dalším ruským občanům, kteří porušují lidská práva. Browder se v současné době snaží o zavedení podobné legislativy v Evropské unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …