Zeman k zásahu policie proti narušiteli: Zachránila ho před potupnou smrtí

27.09.2013 10:17

REPORTÁŽ Překvapivé dotazy a uvolněná atmosféra. Na náměstí v Hodoníně se lidé ptali prezidenta i na to, zda se mu zdají demokratické některé zásahy policie nebo kdo mu už dal příspěvek do takzvaného prezidentského fondu.

Zeman k zásahu policie proti narušiteli: Zachránila ho před potupnou smrtí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Zeman v Hodoníně

V rodišti T. G. Masaryka zahájili setkání s hlavou státu písní Ach synku, synku, kterou si i prezident společně s muzikanty zanotoval. Hejtman Michal Hašek, který ho doprovázel, se pak ujal slova a upozornil, že právě Miloš Zeman podle něj vždy ctil Masarykova hesla. „Dámy a pánové, kolečko se nám polámalo,“ navázal Zeman na slova písně s tím, že místo politiků je právě na občanech, aby změnili situaci v našem státě a vyzval je k volební účasti.

První dotaz byl o píšťalce v Brně

Po proslovu prezidenta začala diskuse. „V Brně pískal občan při Vašem vystoupení píšťalkou a pak ho policisté předvedli na služebnu k podání vysvětlení. Připadá Vám to demokratické nebo správné?“ dotazoval se jeden z místních lidí. „Naprosto ne, ale vzhledem k tomu, že ho lidé, kteří stáli kolem, chtěli lynčovat, tak ho policie zachránila před potupnou smrtí,“ reagoval s nadsázkou prezident. Následovala poděkování za to, že Zeman do kraje přijel.

Senioři přispějí Zemanovi do fondu

Další příspěvek do diskuse překvapil. Jihomoravští důchodci chtějí věnovat peníze do fondu na umoření státního dluhu. „Měli jsme hornický den. Mimo jiné jsme došli k tomu, že nám bude od 1. ledna příštího roku zvýšen důchod. Protože víme, že i my jsme se podíleli na promrhání našeho bohatství, rozhodli jsme se, že část valorizace důchodů věnujeme do Vašeho fondu. Mě by zajímalo, jakým způsobem se vypořádáte s tím, když za Vámi přijede řada havířských důchodců z Moravy,“ upozornil jeden z místních lidí prezidenta.

„Jedna z věcí, kterou jsem slíbil ještě před prezidentskými volbami, je, že v případě svého zvolení budu třetinu prezidentského platu odvádět na takzvaný prezidentský fond na splácení státního dluhu. Slib jsem splnil a pravidelně částku odvádím,“ uvedl Zeman s tím, že už na Hradě přijal řadu dárců do tohoto fondu. „S každým se rád setkám, potřesu mu rukou a vyfotografuji se s ním, což je drobné poděkování, které mohu udělat,“ doplnil Zeman.

Prezident by prý měl navštívit více měst

Prezident zároveň spočítal, že jen ve čtvrtek měl v plánu navštívit celkem pět měst, v některých se setkal s občany na veřejných prostranstvích, jinde diskutoval se zaměstnanci firem. „Kdyby mně bylo o 40 let méně, přibral bych si ještě jedno město, ale až mi bude 90 let, budu mít pouze jedno město za den,“ reagoval prezident na dotaz malé školačky, která mu doporučovala, aby cestoval více. Jeden z občanů pak navrhl Zemanovi, zda by nechtěl raději velet nějaké politické straně. „Raději bych Vás viděl v pozici šéfa strany, která bude dodržovat to, co ostatní strany jen slibují,“ naznačil jeden z místních občanů. Zeman mu připomněl, že v takové situaci už byl, takže teď se musí smířit s tím, že je pro změnu prezidentem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …