Zoofilové, pedofilové a nekrofilové jsou slušní lidé, zní na VIDEU. Znám pedofila, je fajn, říká dívka. A napsali nám z Prague Pride

17.08.2017 8:06

Otevírají se další Overtonova okna? Ponořte se spolu s redakcí ParlamentníchListů.cz do světa sexuálních menšin, do nějž měli Pražané možnost minulý týden jen lehce nahlédnout.

Zoofilové, pedofilové a nekrofilové jsou slušní lidé, zní na VIDEU. Znám pedofila, je fajn, říká dívka. A napsali nám z Prague Pride
Foto: Vít Hassan
Popisek: Duhový průvod Prahou v rámci festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů

Začátkem tohoto týdne vytáhl server Echo24 na světlo světa článek aktivistky LGBT hnutí Marie Feryny o její představě blízké budoucnosti. Feryna v něm mimo jiné píše i o tom, že bude třeba odstigmatizovat pedofily a očistit je. Právě kvůli nedostatečné podpoře této menšiny aktivistka kritizuje festival Prague Pride, který v hlavním městě Česka proběhl minulý týden.

Od skončení festivalu neuběhl ještě ani jeden pracovní týden a prostřednictvím svého webu se ozvali i samotní pedofilové (lidé, již se cítí být sexuálně přitahováni nevyspělými osobami bez druhotných pohlavních znaků – pozn. redakce). Na webových stránkách jejich komunity ČEPEK autorka s pseudonymem Allein píše o svých dojmech z letošní Prague Pride. Zmiňuje přitom, že byli dobrovolníci z hnutí ČEPEK ze strany organizátorů obtěžováni a bylo jim bráněno v rozdávání informačních letáčků. Navíc jim ze strany organizátorů Týdne hrdosti mělo být sděleno i to, že si Prague Pride nepřeje, aby se na akci na téma pedofilie upozorňovalo, a organizátoři by prý byli raději, aby dobrovolníci z ČEPEK na akci již nechodili. Aktivistům, kteří reprezentovali jiné sexuální menšiny, však podle Allein v rozdávání letáčků nikdo nebránil.   

Anketa

Kdo nechce lidem platit slušnou mzdu, je darebák, řekl Zaorálek. A jestli někdo zkrachoval kvůli zvýšení minim. mzdy, neumí dle něj podnikat. Má lídr ČSSD pravdu?

41%
59%
hlasovalo: 6319 lidí

„Toto neférové a neadekvátní jednání ze strany organizátorů Prague Pride, kdy pedofilní sexuální menšinu doslova utlačovali na svobodě projevu a práva svobodně šířit informace, považujeme za jejich ohromný přešlap,“ píše Allein. „Přijali jsme to, když zamítli naše nabídky s přednáškami o pedofilii, aniž jsme si stěžovali, ale šikanovat nás jen na základě toho, jací jsme a že se snažíme pomáhat, to má k tématu letošní Prague Pride – tolerance a respekt – hodně daleko.

Prague Pride: Žádáme pedofilní komunitu o dodržování předpisů

Organizátoři Prague Pride se nicméně pro ParlamentníListy.cz vyjádřili v poněkud odlišném duchu. „Česká pedofilní komunita se opakovaně snaží využít festival Prague Pride k propagaci své činnosti. V sobotu v průvodu Prague Pride rozdávala své letáčky, přestože šíření jakékoli reklamy včetně letáků bylo rozhodnutím Magistrátu hl. m. Prahy o zvláštním užívání komunikace zakázáno,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz tisková mluvčí Prague Pride Bohdana Rambousková. „Epický popis průběhu interakce jednoho z členů organizačního týmu Prague Pride s členy ČEPEK v průvodu, zveřejněný na webu Pedofilie-info, se v mnoha momentech liší od toho, který poskytla druhá strana. Považujeme za bezpředmětné se k záležitosti vracet a Českou pedofilní komunitu žádáme o dodržování předpisů,“ dodala prostřednictvím e-mailové komunikace.  

Zdá se tedy, že měla aktivistka Feryna ve své kritice Prague Pride pravdu? Ani její alternativní oslava sexuální jinakosti v autonomním centru Klinika však letos oproti loňsku žádné akce k tématu pedofilie nepořádala. A to je přitom Marie Feryna jednou z těch nejradikálnějších, slovem homofob nešetří a pálí na všechny strany. Nešetří například ani mediální výspy liberální pravice, jako jsou Echo24 nebo Svobodné fórum. Neúčastnila se ani debatní akce na téma LGBT na půdě Paralelní Polis, která se konala během Týdne hrdosti. Panelisty, kteří se diskuse zúčastnili za homofoby.

S jedním jménem však v tomto případě pravděpodobně přestřelila. Za homofoba označila totiž i Urzu, anarchokapitalistu, který v diskusi zastával názorovou pozici libertariánství. Jak se nicméně podařilo ParlamentnímListům.cz vypátrat, Urza sám se pedofilů na internetu zastával. Na YouTube totiž umístil video, ve kterém vysvětluje, že pedofil za to, jakou má orientaci, nemůže, že se tak narodil a že to automaticky neznamená, že by byl sexuálním predátorem.  

„Ze všeho nejdřív by bylo možná fajn si vyjasnit, co to znamená pedofil. Navzdory všeobecně rozšířenému přesvědčení vyživovanému médii, že pedofil je sexuální predátor, který útočí na děti a sexuálně jim ubližuje, tohle vlastně není pravda. Pedofil znamená sexuální preferenci,“ vysvětluje Urza úvodem. „Konkrétně, když je muž heterosexuální, tak ho přitahují ženy. To ale neznamená, že je bude přepadávat a znásilňovat. Většina z nich to nedělá. Úplně stejně jako většina pedofilů nechodí a neznásilňuje děti,“ upřesňuje zmíněným příkladem. Tvůrci videa se podle svých slov v žádném případě nezastávají sexuálních útočníků. Ti podle nich do naší společnosti nepatří. Poukazují ale na to, že pedofilové jsou stigmatizováni a automaticky je k nim přistupováno, jako že jsou zločinci.  

Sexuální predátor nerovná se pedofil, tvrdí anarchokapitalista

Urza dále poukazuje na to, že sexuální predátor nemusí nutně být pedofilem. „Většina sexuálních predátorů, kteří útočí na děti, jsou buďto sexuální sadisté, nebo nadržení, opilí, podprůměrně inteligentní muži, kteří ve svém stavu příliš nepřemýšlí a jsou schopni znásilnit takřka cokoliv, byť to neodpovídá jejich sexuálním preferencím,“ upřesňuje.

ANARCHOKAPITALISTA URZA VYSVĚTLUJE, KDO JE TO PEDOFIL:

„Pedofilie je strašné peklo,“ upozorňuje dívka po Urzově boku, která s anarchokapitalistou videa točila. Upozorňuje přitom na to, že pedofilové, když se s něčím takovým narodí, nemají vůbec žádnou šanci svou sexualitu ventilovat. Pedofilové podle ní trpí a zároveň pociťují sebenenávist. Nechtějí podle ní ani své fyzické touhy realizovat, protože vědí, že by tak milovanému dítěti ublížili.  

Pedofilové by podle ní neměli být házeni do jednoho pytle jako zlí násilníci. Dívka dále svěřuje svou zkušenost s pedofilem. „Ten člověk byl hrozně fajn. Snažil se, abychom se měli hezky, a věnoval se nám. Zpětně jsme potom zjistili, že to byl pedofil,“ zmínila. To samé ale podle Urzy platí i pro zoofily a nekrofily. „Zdaleka ne každý, koho někde chytí souložit s mrtvolou či se zvířetem, musí být zoofil nebo nekrofil. Existuje spousta slušných zoofilů a nekrofilů, kteří nikomu nikdy neublížili a nic neudělali,“ zmiňuje Urza.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: maz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …