Exministr Pospíšil: "Průsery" členů ODS zametat nebudu

06.01.2010 21:12

Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil za ODS, dnes pověřen vedením Právnické fakulty v Plzni, nehodlá bránit problematickým vyšetřováním studií některých členů své strany.

Exministr Pospíšil: "Průsery" členů ODS zametat nebudu

Ing. Mgr. Ivana Řápková, regionální politička a primátorka za ODS anebo JUDr. Marek Benda, poslanec za ODS. To jsou dvě výrazná jména, v minulosti často spojovaná s nestandardními podmínkami během studia na plzeňských právech.

Benda a Řápková znovu v médiích


U Bendy byla zjištěna shoda mezi magisterskou a rigorózní prací, primátorka Řápková si zase nebyla schopná vzpomenout na jména vedoucího své diplomové práce ani na jméno oponenta. Dále bylo zjištěno, že koncept její diplomové práce nemá žádné razítko nebo jiný doklad o době svého vzniku. Ačkoli obě kauzy spojil velký mediální zájem, v současnosti jsou řešeny spíše pod pokličkou. Jak ovšem na dotazy diváků odpověděl na ČT děkan Jiří Pospíšil: "Musel bych být duševně nesvéprávný, abych chtěl tyto průsery zametat."

Ať se klidně soudí

"Kdybych chtěl přeci něco takového udělat, rozhodně bych se neubíral k reformám, které nyní zavádím." Pospíšil uvedl, že na fakultě přijal vyhlášku Západočeské univerzity, týkající se zavedení kreditního systému a zároveň dodržování známkového průměru 2,5. Oba kroky vyvolaly mezi studenty nevoli. "Ne, opravdu se nechystáme díky reformním krokům exemplárně vyhazovat od státnic," dodal děkan. Kauzu svých stranických kolegů a jim podobných žáků uzavřel slovy, že v případě prokázání jakýchkoli pochybení: "Nemám problém s odebráním titulů všem studentům, kteří takto vystudovali. Ať se s fakultou klidně soudí, ale aby to vyznělo do ztracena, to mohu slíbit, že se nestane."

Čtěte také:
Pospíšil na plzeňských právech: nově jen devět kateder

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…