Jančík i Řápková dostanou možná obálku. Od plzeňských práv

14.05.2010 13:25

Prvních deset magisterských titulů hodlá odebrat Plzeňská právnická fakulta. Mezi těmi, kdo o titul přijde, má skutečně být i chomutovská primátorka Ivana Řápková a starosta Prahy 5 Milan Jančík.

Jančík i Řápková dostanou možná obálku. Od plzeňských práv

Odebrání magisterského titulu se má dotknout lidí, kteří studium absolvovali v nestandardně krátké době. Návrhy děkan podepíše v pátek odpoledne a poté odešle rektorovi Západočeské univerzity. Ostatní návrhy dokončí a pošle fakulta v pondělí.

Fakulta dosud navrhla odebrat titul devíti držitelům Ph.D. a sedmi bakalářům formou  zahájení správního řízení. To je v kompetenci rektora.

„Návrhy odpoledne, případně v podvečer podepíši. Potřebuji ještě, aby si je přečetl proděkan Petr Bezouška, který je u státnic," uvedl pro Českou televizi děkan plzeňských práv Jiří Pospíšil s tím, že se celá jedna část případů týká takzvaných rychlostudentů, tedy lidí, kteří v Plzni studovali kratší než standardní dobu. Mezi nimi jsou i případy pouze několikaměsíčního studia.

„U těchto lidí nemá univerzita ve svém archivu doloženo předchozí studium. Bude tedy na nich, aby v rámci správního řízení, které zahájí pan rektor, doložili doklady o tom, že studovali adekvátní studium na jiné právnické fakultě," dodal děkan.

Jak zmínila Česká televize, fakulta se snaží dodržet termín 15. května, do něhož se zavázala prověřit problémové studenty magisterského studia a odeslat návrhy. Adepty na odebrání titulu vytipovala komise rektora, jež našla pochyby u celkem 44 magistrů.

Podle Mladé fronty Dnes, jsou mezi těmi, kdo o titul přijde, skutečně i chomutovská primátorka Ivana Řápková a také starosta Prahy 5 Milan Jančík. V případě Řápkové chybí na fakultě písemné dokumenty o jejím studiu, neexistují protokoly s podpisy učitelů o zkoušce. Jančíkovi zase fakulta vytýká nestandardní průběh státnice i celého studia

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…