Modrý zastupitel a ředitel střední školy roky fingoval, že vyučuje

31.07.2010 19:34

Ředitel Střední průmyslové školy oděvní Prostějov Jiří Snášel rezignoval na svůj post. Učitelka totiž upozornila, že za něho roky zaskakovala v hodinách.

Modrý zastupitel a ředitel střední školy roky fingoval, že vyučuje

Snášel byl radním města za ODS a posléze i zastupitelem. Na kandidátku do letošních komunálních voleb se však již nedostal. Informuje o tom sobotní příloha Mladé fronty Dnes (MfD) pro Olomoucký kraj.   

Skandál na oděvní škole vypukl začátkem letošního roku, kdy jedna z kantorek veřejně upozornila na to, že za ředitele Snášela téměř osm let učila tělocvik.

Radní ředitele odvolávat nemuseli. Odešel sám

"Rozhodnutí pana ředitele odstoupit z funkce nám celou situaci usnadnilo. Oděvní škola v Prostějově dosáhla za jeho vedení velkých úspěchů. Zpráva školní inspekce však na druhé straně konstatovala závažné nedostatky," poznamenal v MfD náměstek hejtmana odpovědný za školství Pavel Sekanina.

Učitelka Mirka Srostlíková permanentně zaskakovala za ředitele Snášela v hodinách tělocviku, učitel si tyto hodiny prý vykazoval jako odučené.

Ve škole o tom údajně všichni dobře věděli, podle MfD však prý měli strach o celé věci otevřeně mluvit.

"Změny v třídních knihách byly prováděny účelově a dodatečně, neboť údaje o výuce, která měla být vedena ředitelem školy, neodpovídaly skutečnosti," potvrdil vrchní školní inspektor České školní inspekce v Olomouci David Náhlík.  

Prý satisfakce i smutek

Srostlíková kvůli dlouhodobým sporům s ředitelem na začátku letošního roku musela ze školy odejít. Obrátila se však na školskou inspekci a ta jí nedávno dala za pravdu.  

"Je to pro mě samozřejmě satisfakce. Na druhé straně cítím určitý smutek. Je to rozčarování ze stavu společnosti. Stálo mě nesmírné úsilí, než jsem dosáhla toho, aby se tyto věci začaly řešit. A to není v pořádku," řekla listu Srostlíková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

8:02 „Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

Aliance pro rodinu odhalila plánované změny ve školství. Mluví do nich jak Prague Pride, tak i inici…