Semelová obdivuje Gottwalda. Nyní ji o plánech informuje Dobeš

06.08.2010 7:31

Ministr školství Josef Dobeš probíral důležité otázky svého resortu napříč politickým spektrem. Také s poslanci KSČM a ČSSD. Schůzky by měly být pravidelné.

Semelová obdivuje Gottwalda. Nyní ji o plánech informuje Dobeš

Nový ministr školství Josef Dobeš ve čtvrtek probíral otázky ohledně školství s komunisty a sociálními demokraty. Dobeš považuje za správné informovat o svých plánech.

"Zajímá mě jejich názor a také považuji za korektní informovat co nejširší politické spektrum," uvedl Dobeš v Právu.

Dobeš jednal se svým stínovým protějškem z KSČM Milanem Bičíkem a členkou sněmovního školského výboru za KSČM Martou Semelovou. Setkal se i se zástupci ČSSD.

"Oceňuji krok, který vzešel od ministra školství, že hodlá konzultovat důležitá témata týkající se oblasti vzdělávání napříč politickým spektrem," řekla Semelová po schůzce Právu.

Školné je pro komunisty naprosto nepřijatelné

Zástupci KSČM řešili s Dobešem financování školství, státní maturity a školné. Sama Semelová ale popírá, že by se na všem s Dobešem shodli. Komunistům vadí především
omezení peněz na pomůcky a učebnice. Naprosto nepřijatelné pro komunisty je zavedení školného.

Státní maturita je nezbytnost jak pro Dobeše, tak pro komunisty

Shodu naopak nalezli v případě státních maturit, které považují za potřebné, především z důvodu zkvalitnění vzdělání.

Schůzky budou pravidelné

Setkání s komunisty a sociálními demokraty nebylo poslední. "Pan ministr počítá s dalšími konzultacemi u klíčových témat," řekla listu Semelová.

Ta je známa jako obdivovatelka Klementa Gottwalda. Jako učitelka na prvním stupni základní školy prosazuje i výuku o budovatelském úsilí po roce 1948.

"Pokud už chodí do školy pamětníci, tak by tam měli chodit i pamětníci našeho budovatelského úsilí, nebo například členové klubu českého pohraničí," řekla v dubnu pro Hospodářské noviny.

"Dnes se mluví jen o tom, jak pohraničníci údajně vraždili. Přitom to byli lidi, kteří bránili naši zem," vysvětlila.

Dobeš nadále plánuje další schůzky, příští týden v úterý se chce setkat s šéfkou sněmovního školského výboru Annou Putnovou z TOP 09.

Související:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

4:44 Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

„Proruská scéna rozlezlá po Evropě dostala po podpisu podpory americkým Kongresem z Moskvy notičky‚ …