ČSSD: Odvolejte Dobeše. Školství utečou peníze z EU

27.07.2011 18:51

Ministr školství Josef Dobeš (VV) by měl být podle ČSSD okamžitě odvolán. Dosud totiž ministerstvo vyčerpalo z fondů EU 20 miliard, do roku 2013 to má být miliard 100. To se, jak tvrdí ČSSD, nemůže stihnout.

ČSSD: Odvolejte Dobeše. Školství utečou peníze z EU

Stínový ministr školství a zároveň senátor Marcel Chládek (ČSSD) dnes v tiskové zprávě žádal premiéra Petra Nečase o Dobešovo odvolání. "Ve vládě takzvané rozpočtové odpovědnosti není přece možné tolerovat někoho, kdo svými neověřenými experimenty připravil oblast školství a daňové poplatníky o desítky až stovky milionů korun a nyní reálně ohrožuje pro naši zemi další miliardy korun z fondů EU," uvedl.

Dobeš si po svém nástupu do funkce nechal zpracovat audit, který ukázal, že jeho resort patří v čerpání peněz mezi nejpomalejší. Ministr pak sice mnoho lidí vyhodil, poté ale nezůstal nikdo kdo by o dotace žádal. Za ministerstvo školství to nyní dělá soukromá firma.

Do roku 2013 může Česko získat z programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost na nejrůznější výukové projekty celkem asi 45 miliard korun. Dalších 48 miliard je v programu Výzkum a vývoj pro inovace. Ty jsou určeny na vědecké projekty.


Čtěte také:

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…