Dny otevřených dveří na školách lákají: Je nejvyšší čas se rozhodovat

11.01.2014 21:40

Přijímačky na střední školu se pomalu blíží, je tedy nejvyšší čas začít se zajímat o konkrétní školy a zjišťovat podrobnosti o úrovni jejich studia. Je tedy pochopitelné, že přicházejí rady, jak a co nejlépe udělat, aby se dostavil úspěch.

Dny otevřených dveří na školách lákají: Je nejvyšší čas se rozhodovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Při výběru střední školy rodiče musí přihlížet k zájmům a prospěchu dítěte na základní škole. Nabídka středních škol a zejména gymnázií je v současnosti opravdu široká, kromě státních gymnázií máte možnost dopřát svému synovi či dceři také kvalitní vzdělání na soukromé škole.

Pokud si zrovna děláte předběžnou rešerši škol, měli byste se informovat ohledně termínu dnů otevřených dveří, které se nezadržitelně blíží a významně vám při výběru školy pomohou. V rámci dne otevřených dveří se ve škole můžete seznámit s celým systémem výuky, povinnými i nepovinnými předměty, profesory i doprovodnými programy školy.

Například na Klasickém gymnáziu Modřany se dny otevřených dveří konají v termínech 14. ledna a 4. února 2014 od 15 do18 hodin. KGM je fakultní školou Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a pro školní rok 2014/2015 přijímá žáky z 5. tříd ZŠ do 1. ročníku osmiletého gymnázia, žáky 7. tříd ZŠ do 1. ročníku šestiletého gymnázia a žáky 9. tříd ZŠ do 1. ročníku čtyřletého gymnázia. Studenti mají možnost studovat osmileté gymnázium s rozšířenou výukou angličtiny v rozsahu 10 vyučovacích hodin týdně a ve vyšších ročnících využít systém odborně zaměřených seminářů umožňujících profilaci studentů. Uchazeči si mohou zkusit přijímací zkoušky nanečisto, jejichž prostřednictvím si prověří své šance na přijetí.

Přijímací zkoušky v 1. kole přijímacího řízení se na KGM konají v termínech 22. 4. 2014 a 24. 4. 2014. Uchazeči musí podat přihlášku nejpozději do 15. 3. 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…