„Ať se vám daří,“ řekl na závěr prezentace projektů VTÚ, s. p. prezident republiky Miloš Zeman

17.10.2015 21:00

U příležitosti návštěvy prezidenta republiky a vrchního velitele ozbrojených sil Miloše Zemana ve Zlínském kraji se ve čtvrtek 15. října 2015 v muničním skladu Vrbětice uskutečnilo setkání s příslušníky Policie ČR, Armády ČR, složek integrovaného záchranného systému a starostů okolních obcí.

„Ať se vám daří,“ řekl na závěr prezentace projektů VTÚ, s. p. prezident republiky Miloš Zeman
Foto: VTÚ
Popisek: VTÚ

Klíčovými tématy byla jak aktuální situace, tak budoucnost areálu, kde v říjnu a v prosinci loňského roku explodovaly dva sklady pronajaté firmě Imex Group. Možnosti budoucího využití areálu předloží Ministerstvo obrany do konce ledna 2016 k projednání vládě ČR. Jednou z možných variant je pokračování v sanaci areálu kompetentními složkami státu při zachování dílčích technologií VTÚ, s. p. v oblasti výzkumu a vývoje munice. V současné době je v této lokalitě nasazeno armádní úkolové uskupení 186 profesionálů z Vojenské policie a Agentury logistiky.

Následným bodem programu pana prezidenta byla prezentace dílčích projektů Vojenského technického ústavu, s. p., se zaměřením nejen na techniku, kterou jsou vyzbrojeny armádní jednotky při ostraze tamních muničních skladů, ale i produktů, jenž jsou předurčeny zejména k ostraze zájmových území, včetně příhraničních oblastí. Konkrétně se jednalo o průzkumné vozidlo LOV – Pz, senzorovou jednotku ze soupravy systému ostrahy a monitorování, anténní stožár AN-12, přepravní box k izolaci od smrtelných virů Biobox, dále 60 mm minomet ANTOS (LR) pro výsadkové, průzkumné a speciální jednotky a bezpilotní rotorový univerzální systém s kolmým startem a přistáním (BRUS).

„Byl jsem velmi poctěn, že jsem mohl panu prezidentovi osobně představit část unikátního portfolia státního podniku, které bylo zaměřeno na případná bezpečnostní a zdravotní rizika. Pan prezident pozitivně hodnotil dílčí projekty a zajímal se o jejich praktické využití. Na závěr popřál, aby se státnímu podniku VTÚ dařilo,“ konstatoval ředitel Vojenského technického ústavu, s. p. Mgr. Jiří Protiva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …