HK ČR podepsala Dohodu o spolupráci s Technologickou agenturou ČR

29.08.2013 14:12

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) a Technologická agentura ČR (TA ČR) uzavřely Dohodu o spolupráci. Cílem této Dohody je společný postup v oblasti podpory výzkumu, vývoje a inovací (VaVal).

 HK ČR podepsala Dohodu o spolupráci s Technologickou agenturou ČR
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

HK ČR a TA ČR se prostřednictvím vzájemně podepsané Dohody rovněž hodlají zaměřit na přípravu a připomínkování koncepčních a legislativních návrhů, zlepšení financování Vaval a efektivní využití prostředků ze strukturálních fondů EU.

„Dohoda nám umožní aktivně se podílet na přípravě a vyhodnocování programů podpory, které jsou v gesci Technologické agentury. Naopak Technologická agentura od nás, jako od největšího zástupce českých firem od malých až po ty velké, získá cenné informace o absorpční kapacitě a poptávce po jednotlivých typech podpor. Výsledkem spolupráce bude jednoznačně lepší propojení firemní sféry a výzkumných organizací, a tím i efektivnější využití finančních prostředků v oblasti VaVaI,“ řekl bezprostředně po podpisu dohody prezident HK ČR Petr Kužel.

Za TA ČR podepsala dohodu její předsedkyně Rút Bízková. Konkrétní kroky obou zúčastněných stran na daný rok budou zahrnuty v ročním akčním plánu, který bude rovněž jednou ročně vyhodnocen. „HKČR a TAČR spolupracují dlouhodobě, nyní například v rámci přípravy nových operačních programů. Podepsáním Dohody tak byla vzájemná spolupráce konečně formalizována,“ doplnil prezident Kužel.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…