"Jerry Lederer Award" do rukou pracovníka odboru civilního letectví

06.09.2015 8:20

V průběhu 46. výročního semináře International Society of Air Safety Investigators (ISASI, který se konal ve dnech 24. - 27. srpna 2015 v německém Augsburgu, bylo uděleno Ing. Ladislavu Mikovi, pracovníkovi Ministerstva dopravy, prestižní celosvětové ocenění "Jerry Lederer Award".

"Jerry Lederer Award" do rukou pracovníka odboru civilního letectví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Jedná se o významné ocenění v oblasti letecké provozní bezpečnosti (safety) v civilním letectví ve světě, které se uděluje pouze jedné osobě či organizaci za rok. Ing. Mika pracuje v civilním letectví 44 let a převážnou část svého působení zaměřil právě na oblast safety a školení a výcvik expertů v mezinárodním civilním letectví.

Uvedené ocenění se uděluje od poloviny 70. let a doposud jej obdrželo 41 významných osobností nebo organizací z toho pouze 2 osoby z Evropy. Ing. Mika, který je prvním držitelem tohoto ocenění ze zemí střední a východní Evropy, ve svém vystoupení po jeho udělení uvedl, že jej akceptuje nejen jako ocenění osobního úsilí, ale také jako ocenění úrovně civilního letectví v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …