Kardinál Dominik Duka pronese modlitbu za obec, pozváni jsou také čtyři starostové Prahy 6

15.01.2015 16:47

V pátek 16. ledna 2015 ve 13:00 hodin navštíví Úřad městské části Praha 6 kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský a primas český. Účelem jeho návštěvy je novoroční setkání s představiteli radnice, kdy zároveň za radnici a obec Praha 6 pronese modlitbu. Na setkání byli pozváni také čtyři dosud žijící starostové Prahy 6 - Pavel Boček, Pavel Bém, Tomáš Chalupa a Marie Kousalíková, všichni přislíbili svoji účast.

 Kardinál Dominik Duka pronese modlitbu za obec, pozváni jsou také čtyři starostové Prahy 6
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Kardinál Dominik Duka

 Ti všichni se sejdou společně se stávajícím starostou Prahy 6 Ondřejem Kolářem (TOP 09) vůbec poprvé v historii.

„Jsem velmi potěšen, že kardinál Dominik Duka přijal naše pozvání. Svoji účast přislíbili i moji předchůdci v čele radnice. Přestože jsou to moji političtí soupeři, považuji jejich pozvání za základní slušnost a základní projev politické kultury, a přestože se v minulosti mohli dopustit chyb, nemohu a nechci být jejich soudcem. Naopak, mám velký zájem o jejich zkušenosti s vedením Prahy 6 a budu velmi rád, pokud se o ně budeme moci společně podělit,“ řekl starosta městské části Praha 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

Kardinál Dominik Duka navštíví radnici vůbec poprvé v historii. Ještě nikdy v minulosti nebyla za radnici Prahy 6 a obec pronesena modlitba nejvyšším představitelem katolické církve v České republice.

„Měl jsem příležitost požehnat již asi desítku radnic, zejména ve městech a obcích východních Čech. Jednalo se buď o novostavby anebo budovy po generální rekonstrukci.Požehnání není nic jiného, než prosba o to, aby věc, která se žehná, sloužila dobře svému účelu. Budu tedy spolu s ostatním prosit o to, aby pracovníci radnice mohli svou práci dělat rádi a aby jejich úřad pomáhal v oblasti samosprávy druhým lidem a tím i celé společnosti,“ řekl kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský a primas český.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…