Lesní pedagogika v podání Lesů ČR

22.07.2016 15:45

Od roku 2010 uspořádaly Lesy ČR více než pět tisíc akcí pro školy a veřejnost spojených s lesní pedagogikou. Do lesa se tak vydalo bezmála 620 tisíc lidí. Ještě v roce 2010 působilo v podniku 174 lesních pedagogů, dnes je jich 229.

 Lesní pedagogika v podání Lesů ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Vzbudit a prohloubit zájem veřejnosti o les, zlepšovat vztah k přírodě, objasňovat význam lesního hospodaření a prohlubovat zájem o dřevo jako obnovitelnou surovinu, o to se snaží lesní pedagogové v celé Evropě a také ve státním podniku Lesy České republiky. „Děti i dospělí se učí vnímat les všemi smysly, takže si vše lépe zapamatují. Kromě toho se seznámí s posláním, úkoly i prací lesníka. To není málo,“ říká Václav Lokvenc, jeden z nejzkušenějších lesních pedagogů v podniku.

Lesní pedagogové z Lesů ČR aktivně působí na veřejnost od roku 1999. Při vycházkách v lese oslovují děti i mládež, ale i rodiny a seniory. Předávají pravdivé informace o lese, jeho funkcích, přírodních vztazích a lesním hospodaření. Jen v loňském roce uspořádali 938 akcí, jichž se zúčastnilo téměř 119 000 účastníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…