Lesy ČR čistí Boří les u Břeclavi. Hejtman poděkoval za kraj vládě

10.02.2016 19:50

Nevybuchlá munice z druhé světové války leží stále na téměř pěti stech hektarech v Bořím lese u Břeclavi. V loňském roce však začalo tolik potřebné čištění zasaženého území, kterým vede řada cyklo a pěších tras. Rada Jihomoravského kraje poděkovala Vládě České republiky za řešení této problematiky.

 Lesy ČR čistí Boří les u Břeclavi. Hejtman poděkoval za kraj vládě
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Na obdobném výjezdním zasedání v minulosti vzniklo usnesení směrem k Vládě České republiky týkající se řešení Bořího lesa. Boří les projednala Bezpečnostní rada státu, vláda, Lesy České republiky už v této chvíli provádějí ve spolupráci s externími subjekty první etapu čištění od válečné munice a na místě je poděkování. Rada Jihomoravského kraje dnes v Hustopečích poděkovala vládě České republiky za řešení problematiky území Bořího lesa,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na výjezdním jednání rady.

Jak doplnil, sanace Bořího lesa je běh na dlouhou trať. „Území je obrovské, probíhá tam také součinnost složek Integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje, tedy Policie České republiky, Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, připravena je i  - a já doufám, že ji nebudeme muset nikdy použít - Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje,“ sdělil Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…