„Oceňuji úsilí k dobré spolupráci,“ řekla na adresu VTÚ, s. p. předsedkyně armádních odborářů Jitka Šebková

05.03.2016 16:46

Od stávajícího kolektivního vyjednávání až po výhledové trendy a nové technologie státního podniku Ministerstva obrany. Tak obšírné bylo jednání ředitele Vojenského technického ústavu, s. p. Mgr. Jiřího Protivy a předsedkyně Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády Ing. Jitky Šebkové, které se uskutečnilo ve čtvrtek 3. března 2016.

„Oceňuji úsilí k dobré spolupráci,“ řekla na adresu VTÚ, s. p. předsedkyně armádních odborářů Jitka Šebková
Foto: VTÚ
Popisek: VTÚ

Již počáteční informace – hospodářský výsledek VTÚ, s. p. za rok 2015 – byl impulsem k zevrubné diskusi. Předsedkyně ČMOSA Jitka Šebková ocenila jak zásadní obrat v hospodaření státního podniku, tak i skutečnost, že nebyly realizovány žádné restriktivní kroky vůči zaměstnancům. Následně ředitel VTÚ Jiří Protiva představil dílčí záměry vedení státního podniku ke kolektivnímu vyjednávání se zástupci odborů. „Spolupráce se základními organizacemi ČMOSA v odštěpných závodech VTÚ probíhá standardním způsobem. Klíčovým požadavkem odborářů, a to se dá samozřejmě předpokládat, je nárůst mezd. Jejich některé návrhy jsou mnohdy nerealizovatelné z pohledu hospodaření státního podniku, ale většinou docházíme ke konsensu, který je určitým kompromisem. Nezapomínejme, však na jiné progresivní kroky, například na udržení zaměstnanosti a různé formy benefitů,“ říká J. Protiva.      

Základním posláním odborového svazu ČMOSA, který je samostatným, politicky, ekonomicky a organizačně nezávislým sdružením s právní subjektivitou, je chránit a obhajovat všemi zákonnými prostředky práva, zájmy a potřeby svých členů, zejména v oblasti pracovněprávní, mzdové, sociální včetně bezpečnosti práce a zlepšování pracovních podmínek.

„Z dnešního jednání mám velice dobrý pocit. Je zřejmé, že ředitel státního podniku má zájem nejen na prosperitě Vojenského technického ústavu, ale také na dobré spolupráci se základními organizacemi ČMOSA. Přesvědčila jsem se, že došlo ke změně v pohledu na vzájemnou spolupráci. Oceňuji vstřícnost,“ konstatovala na závěr jednání předsedkyně Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…