„Pomáhejte v Nepálu“, vyzývají obchodníci k nákupům

28.04.2015 19:41

Firma Zoot podpoří obyvatele Nepálu zasažené zemětřesením. Z každého zakoupeného zboží poputuje 20 Kč na okamžitou pomoc a obnovu zničených budov. Akce potrvá celý zítřejší den 29. 4. Diakonie i Zoot proto vyzývají všechny zákazníky k horlivým nákupům.

„Pomáhejte v Nepálu“, vyzývají obchodníci k nákupům
Foto: Diakonie Českobratrské církve evangelické
Popisek: Diakonie Českobratrské církve evangelické

„Je skvělé, že Češi a české firmy dokáží poskytnout pomoc v krizových situacích, kdy je to nejvíce potřeba,“ říká Jan Dus z Diakonie ČCE a dodává: „Firma Zoot reaguje na současné dění velmi rychle, díky nim a dalším partnerům můžeme zvýšit objem humanitární pomoci.“

Z každé objednávky, kterou zítra zákazníci provedou na stránkách www.zoot.cz míří 20 Kč přímo na podporu lidí, které zasáhlo zemětřesení v Nepálu. Lidé tak mohou bez výčitek vyrazit na nákupy a udělat radost nejen sobě, ale také druhým. Každý nákup znamená více vody, léků nebo jídla pro lidi v Nepálu.

Radost z nového oblečení i z pomoci druhým je potřeba sdílet mezi přáteli! Dobrý pocit totiž dokáže být opravdu virální.

Situace v Nepálu

V současné chvíli Nepálci potřebují akutně zejména léky, potraviny a pitnou vodu. Počet obětí se nyní pohybuje kolem 5 000*. Podle odhadů neziskových organizací by se ale finální počet mohl vyšplhat až na 15 000*. Stále hrozí následné otřesy. Zemětřesení zasáhlo již 8 000 000* lidí. Více než 1 500 000* lidí naléhavě potřebuje jídlo. V oblastech nejblíže epicentru bylo zničeno až 90%* všech budov.

*Zdroj: OSN

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…