Praha 2: Nové podzemní kontejnery na Tylově náměstí

13.11.2013 17:10

Obyvatelé Prahy 2 budou mít v příštích dnech k dispozici další podzemní kontejnery na tříděný sběr. Nové stanoviště na Tylově náměstí převzali ve středu 13. listopadu zástupci městské části. Technologii a instalaci zajistila firma EKO-KOM, a. s. Obsluhu bude pro městskou část zabezpečovat společnost Komwag, a. s.

 Praha 2: Nové podzemní kontejnery na Tylově náměstí
Foto: Praha 2
Popisek: Praha 2 - nové podzemní kontejnery na tříděný odpad

Nepořádek, tvořící se kolem klasických kontejnerů na tříděný odpad, je dlouhodobým problémem v celém hlavním městě a potýká se s ním i městská část Praha 2. Ukazuje se, že budování stanovišť na podzemní kontejnery může být velmi účinným způsobem řešení situace.

„Naše dosavadní zkušenosti hovoří ve prospěch zřizování podzemních kontejnerů. I když je pořizovací cena vyšší, ušetří se na četnosti odvozu, protože podzemní kontejnery jsou mnohem objemnější, než ty nadzemní. Zatímco kolem klasických hnízd mnohdy vznikají téměř černé skládky, u kontejnerů zapuštěných do země je situace příznivější. Svou roli hraje i psychologický moment – přebytečný odpad totiž není kam odložit ani o co opřít. Ve zřizování stanovišť podzemních kontejnerů rozhodně chceme do budoucna pokračovat,“ říká zástupce starostky Václav Vondrášek.

Na území Prahy 2 bylo v posledních letech vybudováno již sedm podobných zařízení. Úplně první stanoviště vyrostlo na rohu Karlova náměstí a Žitné, pak následovaly podzemní kontejnery na křižovatce Francouzská – Budečská, na náměstí Míru a Ostrčilově náměstí, v Římská (za Divadlem na Vinohradech), na křižovatce Sarajevské a Rejskovy ulice a ve Španělské.        

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: praha2.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…