Správa železnic a DB Netz vybraly dodavatele znaleckých činností pro projekt Krušnohorského tunelu

29.03.2021 12:39

Správa železnic a DB Netz AG dokončily další z plánovaných veřejných zakázek na zajištění projektové přípravy přeshraniční části nového železničního spojení Drážďany – Praha. V březnu uzavřely smlouvu se společností IMM Maidl & Maidl Beratende - Ingenieure GmbH & Co. KG na doprovodné plánovací znalecké činnosti při stavbě Krušnohorského tunelu.

 Správa železnic a DB Netz vybraly dodavatele znaleckých činností pro projekt Krušnohorského tunelu
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Smluvní dodavatel zpracuje zhodnocení rozsahu provedených průzkumů a analytických činností, tyto výstupy vyhodnotí a vytvoří doporučení pro návrh podzemního díla. Dále porovná výhodnost užití možných metod ražby, tj. typy razicích štítů nebo možnost konvenční ražby se stříkaným betonem pro jednotlivé části a varianty tunelu.

V průběhu realizace stavby dodavatel ověří soulad zastižených a předpokládaných charakteristik horninového prostředí, podle stavu upraví postup ražby a bude vypracovávat průběžná revizní stanoviska technologie ražby.

Stejně jako u dalších podobně zaměřených zakázek bude zajištěna nejen spolupráce se zahraničními experty se zkušenostmi z evropských tunelových staveb, ale také přímá účast odborníků znalých národních postupů v ČR z řad autorizovaných osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…