„Železniční“ národní bezpečnostní úřady Česka a Polska podepsaly dohodu o spolupráci

24.11.2017 12:06

Dohodu o spolupráci uzavřely ve čtvrtek národní bezpečností úřady pro železnici České a Polské republiky. Pomůže především v koordinování dozorových aktivit a sdílení informací, které jsou důležité pro zachování bezpečnosti železničního provozu.

„Železniční“ národní bezpečnostní úřady Česka a Polska podepsaly dohodu o spolupráci
Foto: Drážní úřad
Popisek: Drážní úřad

V Praze se sešli zástupci českého a polského národního bezpečnostního úřadu pro železnici, aby podepsali dohodu o spolupráci. Ta se zaměří především na společnou metodiku hodnocení při procesu získávání osvědčení o bezpečnosti nebo schválení z hlediska bezpečnosti. Dohoda také potvrzuje požadavek evropské směrnice týkající se strategie a plánů dozorů mezi jednotlivými národními bezpečnostními úřady, včetně aktivit vedoucích k zajištění společného postupu v případě neshody. V neposlední řadě je také obsahem výměna informací, které jsou pro zachování vysoké kvality bezpečnosti na železnici důležité. Mezi ně patří například informování druhé strany o seznamu subjektů zodpovědných za údržbu, sdílení informací a výsledků kontrol o železničních podnicích, které mají vydány příslušné bezpečnostní certifikáty pro obě země nebo analýzy železničních nehod a incidentů.

„V případě závažných zjištění, které mohou mít vliv na bezpečnost, se budeme neprodleně informovat a vzájemně koordinovat případný postup či postih dotčeného dopravce. To samé platí i pro všechny technické nebo legislativní problémy v procesu schvalování drážních vozidel provozovaných v Česku a Polsku, “ prozrazuje další bod vzájemné spolupráce ředitel sekce provozně-technické Ondřej Fanta.

Českou delegaci vedl ředitel Drážního úřadu Jiří Kolář, polskou delegaci místopředseda Úřadu pro železniční dopravu Kamil Wilde, oba pak také dohodu svými podpisy stvrdili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…