16. ročník Ceny Wernera von Siemense vyhlášen

23.07.2013 10:36

Šestnáctý ročník nejrozsáhlejší soutěže na podporu české vědy a vysokého školství byl zahájen.

16. ročník Ceny Wernera von Siemense vyhlášen
Foto: red
Popisek: Siemens

Téměř 40 odborníků složených z vedoucích pracovníků technických a přírodovědeckých vysokých škol a Akademie věd ČR je připraveno hodnotit projekty z oblasti základního výzkumu a aplikovaného vývoje a současně diplomové a disertační práce. Zároveň ocení nejlepšího vysokoškolského pracovníka. Minulý rok získal toto v Česku ojedinělé ocenění cenu devadesátiletý Doc. MUDr. František Véle, CSc.  z katedry fyzioterapie FTVS UK Praha.

Společnost Siemens v rámci své dlouhodobé podpory české vědy a školství a snahy o zintenzivnění dialogu mezi státním a soukromým sektorem v oblasti vědy, výzkumu, vývoje a vzdělávání vyhlašuje ve spolupráci s Akademií věd České republiky nový, již šestnáctý ročník Ceny Wernera von Siemense. Stejně jako v minulých letech této soutěži udělili záštitu ministr školství, mládeže a tělovýchovy a ministr průmyslu a obchodu.

V předchozích patnácti ročnících Ceny Wernera von Siemense bylo oceněno již 233 studentů, pedagogů a vědců. Formou finančních odměn Siemens podpořil české školství a vědu celkovou částkou dosahující šest milionů korun. Cena Siemens je jediným projektem svého druhu, který soustavně podporuje českou vědu a školství nezávisle na škole, tématu či spolupráci s firemním sektorem.

Garanty jednotlivých kategorií budou i v letošním roce nejvyšší představitelé vysokých škol a Akademie věd. Ti budou současně i předsedy těchto porot, složených z rektorů pro vědu a výzkum, děkanů a proděkanů, ředitelů ústavů, vedoucích oddělení a kateder a vybraných předních vědeckých pracovníků.

Do soutěže lze přihlásit práce, které jsou zpracovávány v technických a vybraných přírodovědných oborech. Uzávěrka pro podání přihlášky do soutěže je stanovena na 30. září pro kategorie vědeckých prací a 31. října 2013 pro kategorie diplomových a disertačních prací. Slavnostní vyhlášení Ceny Wernera von Siemens se uskuteční v Betlémské kapli v novém termínu – tradiční prosincový termín byl změněn na 6. února 2014. Více informací naleznete na www.siemens.cz/cenasiemens .

Kategorie a finanční odměny:

1. Nejvýznamnější výsledek základního výzkumu

  • 1x odměna 300 000,-

2. Nejvýznamnější výsledek vývoje/inovace

  • 1x odměna 300 000,-

3. Nejlepší pedagogický pracovník

  • 1x odměna 100 000,-

4. Nejlepší diplomová práce

  • místo – 2x 30 000,-
  • místo – 2x 25 000,-
  • místo – 2x 20 000,-
    vždy pro studenta a jeho vedoucího práce

5. Nejlepší disertační práce

  • místo – 2x 30 000,-
  • místo – 2x 25 000,-
  • místo – 2x 20 000,-
    vždy pro doktoranda a jeho vedoucího práce

6. Nejlepší diplomová nebo disertační práce vzniklá

ve spolupráci se Siemens

  • místo – 2x 30 000,-
  • místo – 2x 25 000,-
  • místo – 2x 20 000,-
    vždy pro studenta/doktoranda a jeho vedoucího práce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 563 000 000

11:44 ČEZ číslo týdne: 563 000 000

563 000 000 hokejových puků by bylo třeba k zaplnění jedné chladicí věže jaderné elektrárny Temelín.